Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bursa Ezan Saatleri

Bursa Hayat Gazetesi - Bursa Ezan Saatleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa Ezan Saatleri haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa namaz vakitleri: 4 Ekim 2024 Cuma Haber

Bursa namaz vakitleri: 4 Ekim 2024 Cuma

Bursa namaz vakitleri: 4 Ekim Cuma 2024... Bursa'da sabah, öğle, akşam, ikindi, yatsı namazı ezanları ne zaman okunacak? sorusunun yanıtı aranıyor. İşte, 4 Ekim 2024 Bursa namaz vakitleri... BURSA NAMAZ VAKİTLERİ: 4 EKİM CUMA 2024 İmsak: 05:33 Güneş: 06:56 Öğle: 12:57 İkindi: 16:13 Akşam: 18:49 Yatsı: 20:07 CUMA GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER Cuma günü, Müslümanlar için özel bir gün olduğu için ibadetlerin önemi daha da artar. Cuma namazı farz olmakla birlikte, bu günün ruhunu yaşamak için yapabileceğiniz birçok ibadet ve güzel davranış vardır. CUMA GÜNÜ YAPILABİLECEK İBADETLER Cuma Namazı: Cuma gününün en önemli ibadetidir. Cuma hutbesini dinlemek ve cemaatle namaz kılmak büyük sevaplara vesile olur. Abdest Almak: Cuma namazına hazırlanırken alınan abdest, bedeni ve ruhu temizler. Bazı alimlere göre Cuma namazı için alınan abdest farzdır. Güzel Giyinmek: Temiz ve güzel kıyafetlerle camiye gitmek, Cuma gününün önemine yakışır bir davranıştır. Güzel Koku Sürmek: Temizliğin yanı sıra güzel koku sürmek de sünnettir. Camiye Erken Gitmek: Hutbeye yetişmek için camiye erken gitmek, diğer müminlerle sohbet etmek ve ibadete daha iyi hazırlanmak için önemlidir. Kur'an Okumak: Cuma günü Kur'an okumak, kalbi nurlandırır ve ibadeti daha anlamlı kılar. Zikir ve Dua Etmek: Cuma günü bol bol zikir ve dua etmek, Allah'a yakınlaşmanın en güzel yollarından biridir. Sadaka Verme: Cuma günü sadaka vermek, hem maddi hem de manevi olarak büyük bir sevaptır. Hayırlı İşler Yapmak: Cuma günü komşuları ziyaret etmek, hasta ziyaret etmek, kimsesizlere yardım etmek gibi hayırlı işler yapmak, günü daha anlamlı kılar. Peygamber Efendimizin Sünnetlerine Uyum Sağlamak: Cuma günü Peygamber Efendimizin sünnetlerine uygun hareket etmek, O'na olan sevgimizin bir göstergesidir.

Bursa namaz vakitleri: 3 Ekim 2024 Haber

Bursa namaz vakitleri: 3 Ekim 2024

Bursa namaz vakitleri: 3 Ekim Perşembe 2024... Bursa'da sabah, öğle, akşam, ikindi, yatsı namazı ezanları ne zaman okunacak? sorusunun yanıtı aranıyor. İşte, 3 Ekim 2024 Bursa namaz vakitleri... BURSA NAMAZ VAKİTLERİ: 3 EKİM PERŞEMBE 2024 İmsak: 05:32 Güneş: 06:55 Öğle: 12:58 İkindi: 16:14 Akşam: 18:50 Yatsı: 20:08 TEYEMMÜM ABDESTİ: SU BULUNMADIĞINDA YAPILAN TEMİZLENME Teyemmüm, su bulunmadığında veya suyu kullanmak mümkün olmadığında abdest veya gusül yerine yapılan bir temizlenme yöntemidir. İslam dininde, temizliğe ve ibadete büyük önem verildiği için, su bulunmayan durumlarda teyemmüm ile ibadetin eksik bırakılmaması amaçlanır. TEYEMMÜMÜN YAPILIŞI Teyemmüm için temiz bir toprak veya toprak cinsinden bir maddeye ihtiyaç vardır. Teyemmüm şu şekilde yapılır: Niyet: Teyemmümün amacını belirterek niyet edilir. Örneğin, "Namaz kılmak için teyemmüm ediyorum" denilir. Ellerin Temiz Toprağa Vurulması: Temiz toprak veya toprak cinsinden bir maddeye eller iki defa vurulur. Yüzün Mesh Edilmesi: Ellerdeki toprakla önce yüz mesh edilir. Kolların Dirseklere Kadar Mesh Edilmesi: Daha sonra eller dirseklere kadar mesh edilir. TEYEMMÜMÜN GEÇERLİ OLMASI İÇİN ŞARTLAR Temiz Toprak: Kullanılan toprak veya madde temiz olmalıdır. Niyet: Teyemmümün amacını belirten bir niyet edilmelidir. Sıra: Önce yüz, sonra kollar mesh edilmelidir. Tutarlılık: Ellerdeki toprakla tüm yüz ve kollar mesh edilmelidir.

Bursa namaz vakitleri: 11 Eylül 2024 Haber

Bursa namaz vakitleri: 11 Eylül 2024

Bursa namaz vakitleri: 11 Eylül Çarşamba 2024... Bursa'da sabah, öğle, akşam, ikindi, yatsı namazı ezanları ne zaman okunacak? sorusunun yanıtı aranıyor. İşte, 11 Eylül 2024 Bursa namaz vakitleri... BURSA NAMAZ VAKİTLERİ: 11 EYLÜL ÇARŞAMBA 2024 İmsak: 05:08 Güneş: 06:34 Öğle: 13:05 İkindi: 16:39 Akşam: 19:27 Yatsı: 20:47 ANESTEZİ ORUCU BOZAR MI? Anestezi, acı ileten sinir yolları üzerinde iletimin değişik seviyelerde engellenmesi demektir. Lokal, bölgesel ve genel anestezi olmak üzere, üç türlü anestezi vardır. Küçük ameliyatlarda ameliyat bölgesinin yakın çevresine iletimi engelleyen ilaçların verilmesi ile oluşan anesteziye, "sınırlı uyuşturma" denir. Vücudun daha geniş bölgeleri, örneğin belden aşağısı veya bir yarısı iletimin omurilik düzeyinde engellenmesi için omuriliğe veya omuriliğe varmadan geniş bir sinir grubunun oluşturduğu bağlantı yerleri üzerine ilaç verilerek oluşturulan anesteziye "bölgesel anestezi" denir. Hastanın uyutulup ağrının duyulması beyin düzeyinde engellenirse, bu tür anesteziye "genel anestezi" denir. Anestezi, nefes yolu veya iğne ile vücuda ilaç verilerek oluşturulmaktadır. Nefes yolu veya iğne ile yapılan anestezi, mideye ulaşmadığı gibi yeme-içme anlamı da taşımamaktadır. Ancak bölgesel ve genel anestezide, acil durumlarda ilaç ve sıvı vermek amacıyla damar yolu açılarak, bu açıklık işlem süresince serum vermek suretiyle sağlanmaktadır. Bu itibarla, sınırlı uyuşturma orucun sıhhatine engel değildir. Bölgesel ve genel anestezide serum verildiği için oruç bozulur.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.