#Bisiad

Bursa Hayat Gazetesi - Bisiad haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bisiad haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BİSİAD Başkanı Doğrul’dan vergi düzenlemeleri uyarısı Haber

BİSİAD Başkanı Doğrul’dan vergi düzenlemeleri uyarısı

Dünyada yazılım sektörünün, trilyonlarca dolarlık devasa bir ekosisteme sahip olduğuna vurgu yapan Bilişim Sektörü İş İnsanları Derneği (BİSİAD) Başkanı İdris Doğrul, önemi giderek artan bilişim ve yazılım sektöründeki firmalar ile çalışanlarına ve çalışanların kazançlarına yönelik getirilecek vergisel bir sınırlamanın, sektördeki nitelikli insan gücünde kayba yol açabileceğine dikkati çekti. Doğrul, “Dolayısıyla sektörümüzde geri dönüşü olmayacak şekilde yıkıma yol açacağı düşünülmektedir” dedi. Türkiye'de yazılım ve bilişim sektörü, yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi ve AR-GE faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı önemli bir sektördür. Bu sektörde çalışan AR-GE personelleri için sağlanan vergisel avantajlar ve ücret istisnaları, hem şirketler hem de çalışanlar için önemli bir konudur. Son dönemde ise bu istisnalar için gündeme gelen üst sınırlar, tartışmaları da beraberinde getirdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bursa merkezli Bilişim Sektörü İş İnsanları Derneği’nin (BİSİAD) Başkanı İdris Doğrul, Türkiye'de bilişim ve yazılım sektörünün, son yıllarda hızla gelişen ve önem kazanan bir sektör olarak öne çıktığını söyledi. Bu sektörde faaliyet gösteren firmaların vergisel açıdan karşılaştığı düzenlemelerin ve yeniliklerin, sektördeki oyuncular için büyük önem taşımakta olduğunu belirten Doğrul, “Türkiye'deki bilişim ve yazılım sektörü, dinamik vergi düzenlemeleri ve teşviklerle desteklenen önemli bir sektördür. Sektörde faaliyet gösteren firmaların, vergi mevzuatına uyum sağlamaları ve teşviklerden maksimum düzeyde faydalanmaları, rekabet güçlerini artırmak için kritik öneme sahiptir” dedi. Yazılım ve bilişim sektörlerinin; yönlendirici ve sürükleyici güç, devletler için de ekonomik büyümede vazgeçilmez milli ve stratejik güç konumuna geldiğine işaret eden BİSİAD Başkanı İdris Doğrul, şu açıklamalarda bulundu: “Bu sektörler; kamunun, milli güvenliğin en önemli bileşeni haline gelmiştir. Bu, sadece ekonomik bir tercih değil, aynı zamanda milli bir mecburiyet olmuştur. Son günlerde, ülkemiz gündeminde ve basında yer alan vergi konusundaki düzenlemelerin bilişim ve yazılım sektörü ile ilgili kısmında Teknoparklarda ve AR-GE Merkezlerinde uygulanmakta olan Teknokent kazanç istisnasının kaldırılması ve AR-GE personeline uygulanan ücret istisnasına üst limit getirilmesinin yer aldığı görülmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemi giderek artan bilişim ve yazılım sektöründeki firma ve çalışanlarının elde ettiği bu kazanç istisnasına yönelik getirilecek bir sınırlamanın, sektördeki beyin göçünü hızlandıracağı, nitelikli insan gücü kaybına yol açacağı ve dolayısıyla sektörümüzde geri dönüşü olmayacak şekilde yıkıma yol açacağı düşünülmektedir. Bu doğrultuda, gündeme gelen düzenlemede yer alan konulara yönelik kaygılarımızı sektörümüz ve ülkemiz açısından dile getiriyoruz.”

BİSİAD'dan ULUTEK Teknopark yönetimine ziyaret Haber

BİSİAD'dan ULUTEK Teknopark yönetimine ziyaret

BİSİAD Başkanı İdris Doğrul ile beraberindeki dernek yönetim kurulu üyeleri, ULUTEK Teknopark’ı ziyaret ederek, ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz ve ULUTEK yönetimiyle görüştü. Bilişim ve yazılım sektörün mevcut durumunun ile ULUTEK’in çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette konuşan BİSİAD Başkanı Doğrul, ULUTEK’in Bursa için önemine değindi. Doğrul, ULUTEK’in Bursa’nın yazılım alanında marka olması noktasında önemli bir yerde olduğuna işaret etti. "BURAYI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMELİYİZ" Bursa’nın yazılım sektöründe sahip olduğu potansiyelin altını çizen Doğrul, "Yazılım sektörü hızla büyüdüğüne vurgu yaparak şunları söyledi: “Bursa’nın bu büyümede büyük bir payı olmalı. Yazılımdaki yerimiz Türkiye’nin yüzde 15’ini aşabilecek güce sahipken TOBB Yazılım Meclisi’ne göre yüzde 10’un altında. ULUTEK, bünyesinde bulundurduğu yazılım firmaları ve potansiyeliyle bu konuda stratejik bir konuma sahip. Bizler de yazılım firmalarının ULUTEK’te yer almasını daha cazip hale getirmeliyiz. Bu amaçla, teşvikler ve hibelerle güçlü yazılım firmalarının ortaya çıkmasını desteklemek istiyoruz. ULUTEK’te bulunan yazılım vadisi de bu noktada önemli rol oynuyor. Teknoparkın da marka değerini artırarak, Bursa’yı yazılım alanında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir merkez yapma konusunda BİSİAD olarak bu sürece katkı sağlamaya hazırız." “YAZILIM EKOSİSTEMİNİ GENİŞLETMEK VE GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ” ULUTEK’in ekosistemi genişletme ve kolektif üretkenliği artırma hedefleri üzerinde durulan toplantıda ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, "Bursa’yı yazılım denince akla gelen şehir haline getirmek istiyoruz. Teknoparkta bulunan yazılım firmalarımızla büyük bir ekosistem oluşturduk. Daha nitelikli şekilde bu ekosistemi genişletmek ve güçlendirmek istiyoruz. Yazılım vadisi projesi de Bursa’nın ulusal ve uluslararası alanda da tanınan bir teknoloji merkezi olmasını sağlama açısından çok önemli. Bu bağlamda destek ve görüşleri için Sayın İdris Doğrul ve BİSİAD Yönetimine teşekkür ederiz" dedi.

BİSİAD üyeleri  "Dijitalleşme ve Ekonomi" konularını ele aldı Haber

BİSİAD üyeleri "Dijitalleşme ve Ekonomi" konularını ele aldı

Kentteki bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan BİSİAD Başkanı İdris Doğrul, bu etkinliğin genel kuruldan sonraki ilk etkinlik olduğunu ve geniş katılımın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Doğrul, bilgilendirici etkinlikleri her ay düzenleyeceklerini belirterek, "Kolektif çalışmaya bu dönemde önem vereceğiz. Sektör paydaşları ve temsilcileri olarak çok ayrı kaldık birbirimizden. Sektördeki her firmanın yaptığı önemli işler var. Bu işleri hep birlikte elbirliğiyle parlatacağız. Bu noktada herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum." dedi. KOBİ’lerin dijitalleşmesi konusuna değinen Doğrul, "Nedense KOBİ'ler dijitalleşme konusunda çok istek ve arzulu değiller. Alışkanlıklarımız konusunda şöyle bir sıkıntımız var. Devlet versin biz yapalım. Devlet zaten veriyor. Yeterince kaynak ayırıyor zaten. Biz buna rağmen ne yapıyoruz onu düşünmeliyiz. İğneyi biraz kendimize batırmamız gerekiyor. Burada biraz daha çalışmak gerekecek. Endüstri 4.0 ile başlayan yapay zeka ile devam eden süreç, bazıları için çok büyük değişim ve tehlikeyi beraberinde getiriyor." diye konuştu. Programda bir sunum gerçekleştiren BUÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ve gelecekteki beklentileri üzerine yaptığı konuşmasında, dijitalleşmenin ekonomik büyümeyi destekleyeceğini ve sanayicilerin bu süreçte atacağı adımların kritik önem taşıdığını belirtti. Ekonomik istikrarın sağlanması adına ilgili kurumların attığı adımlar ve hayata geçirilen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Eryılmaz, enflasyon, döviz piyasası ve ekonomiye dair önemli öngörüler paylaştı. Etkinlikiğin sponsoru olan Mubitek adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bintaş ise dijitalleşmenin sanayi üzerindeki etkilerini vurguladı ve firma olarak dijitalleşmeye sağladıkları katkıları geliştirdikleri ürünlerle aktardı. Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Etkinliğe, MARSİFED Başkanı Osman Akın, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileriyle çok sayıda üye ve sektör paydaşı katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.