DinamoERP+ ve DinamoAPS+ yazılımları BTÜ öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayacak
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Birleşik Yazılım Hizmetleri arasında önemli bir protokol imzalandı. Mimar Sinan Yerleşkesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törenle, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine kullanım için 25 kullanıcı lisanslı DinamoERP+ ve 1 kullanıcı lisanslı Dinamo APS+ yazılımları bağışlandı.
Protokol, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ve Birleşik Yazılım Hizmetleri Yönetici Ortağı Erdost Onur Berktaş tarafından imzalandı. Bu yazılımlar, BTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Üretim Planlama ve Kontrol, Çizelgeleme, Yalın Üretim, Endüstri Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları, Kurumsal Kaynak Planlama gibi derslerde kullanılacak. Öğrenciler, sektörde yaygın olarak kullanılan bu programlarla eğitim alarak, uluslararası kabul görmüş standartlara uygun bir şekilde donanımlı hale gelecekler.
SEKTÖRLE UYUMLU MÜFREDAT VE YÜKSEK İSTİHDAM ORANI
Protokol imza töreninde konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversiteye kazandırılan yazılımlar için Birleşik Yazılım Hizmetleri’ne teşekkür etti ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bu lisanslı yazılımlarla sektördeki ihtiyaçlara uygun bir eğitim alacaklarını belirtti. Ayrıca, müfredatlarını sektörün gerekliliklerine göre güncellediklerini vurgulayan Rektör Çağlar, bu sayede öğrencilerinin iş gücü piyasasında bir adım öne çıktığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin verilerine göre BTÜ mezunlarının %92’sinin bir yıl içerisinde kendi alanlarında istihdam edildiğine dikkat çekti.
DİNAMOERP+ VE DİNAMOAPS+ İLE SEKTÖRDE FARK YARATACAK
Birleşik Yazılım Hizmetleri Yönetici Ortağı Erdost Onur Berktaş ise DinamoERP+ ve DinamoAPS+ yazılımlarının uzun yıllardır Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirildiğini belirtti. 1992 yılından itibaren yerli iş yazılımları üreten şirket, profesyonel çözümler sunan ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) ve APS (İleri Planlama ve Çizelgeleme) yazılımlarını dünya standartlarına uygun olarak tasarlamaktadır. DinamoERP+ ve DinamoAPS+, sektörün ihtiyaçlarına göre sonlu kapasite planlama, ileri planlama ve çizelgeleme alanlarında profesyonel çözümler sunduğunu ifade eden Berktaş, BTÜ öğrencilerinin bu yazılımları öğrenerek sektörde bir adım öne geçeceklerini söyledi.
Protokol imza törenine, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Uyanık, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytaç Yıldız, Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Yunus Demir ve Dr. Öğretim Üyesi İsmail Enes Parlak da katıldı.