Hava Durumu

#Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Bursa Hayat Gazetesi - Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

PTT annelere 3700 TL yardım başvurusu mu yapacak? Haber

PTT annelere 3700 TL yardım başvurusu mu yapacak?

Sosyal medyada bazı hesaplar tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın PTT aracılığıyla annelere 3.700 TL yardım yapılacağına dair paylaşımlar yapılıyor. İddiaların yayılmasının ardından, "PTT annelere 3700 TL yardım başvurusu mu yapacak?" sorularının yanıtı merak edilerek araştırılmaya başlandı. Yapılan araştırmanın ardından, "PTT annelere 3700 TL yardım başvurusu mu yapacak?" sorusunaa yanıt bulundu. Peki, PTT annelere 3700 TL yardım başvurusu mu yapacak? PTT annelere 3700 TL yardım başvurusu iddiası doğru mu? İşte detaylar... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın devam eden mevcut sosyal yardım ödemeleri dışında özel olarak annelere 3.700 TL yardım yapılacağına dair herhangi bir resmi açıklaması bulunmamaktadır. Bu nedenle PTT aracılığıyla böyle bir yardım başvurusu da yapılmamaktadır. Yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmıyor.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesine girerek, sosyal yardım programlarına ulaşabilirsiniz. TIKLA, ÖĞREN! AMAN DİKKAT Sosyal medya, günümüzde haber alma, bilgi edinme ve iletişim kurma gibi birçok alanda önemli bir rol oynamaktadır. Ancak, sosyal medyada dolaşan her bilginin doğru olduğunu söylemek ne yazık ki mümkün değildir. Yanlış veya yanıltıcı bilgiler, komplo teorileri ve dezenformasyon içerikleri maalesef sosyal medyada oldukça yaygındır. Bu nedenle, sosyal medyada gördüğünüz her şeye inanmamak ve doğru bilgiye ulaşmak için bazı kritik adımları atmanızda fayda var. Sosyal Medyada Dolaşan İddialara İnanmamak için: 1. Kaynağı Sorgulayın: Paylaşımı yapan kişinin kim olduğunu ve ne kadar güvenilir bir kaynak olduğunu araştırın.Bilginin kaynağı belirsiz veya bilinmiyorsa, paylaşımı ciddiye almayın.Resmi kaynaklardan ve güvenilir haber sitelerinden bilgi edinmeye özen gösterin. 2. Bilgiyi Doğrulayın: Paylaşılan bilginin başka kaynaklarda da yer alıp almadığını kontrol edin.Farklı kaynaklardan bilgi edinerek karşılaştırma yapın.Fotoğrafların veya videoların manipüle edilmiş veya eski olup olmadığını kontrol edin.Bilginin tarihi ve güncelliği hakkında bilgi edinin. 3. Duygularınıza Hitap Eden Bilgilere Dikkat Edin: Sosyal medyada dolaşan bazı bilgiler, öfke, korku veya heyecan gibi duyguları tetiklemek için tasarlanmış olabilir.Duygusal tepkiler vermeden önce, bilginin gerçekliğini araştırmanız ve mantıklı bir şekilde değerlendirmeniz önemlidir. 4. Uzman Görüşlerini Alın: Paylaşılan bilgiyle ilgili herhangi bir şüpheniz varsa, konunun uzmanı olan kişilere danışmaktan çekinmeyin.Uzman görüşleri ve bilimsel araştırmalar, doğru bilgiye ulaşmanızda size yardımcı olacaktır. 5. Eleştirel Düşünün: Sosyal medyada gördüğünüz her şeye inanmamak ve bilgiler karşısında eleştirel düşünmek önemlidir.Bilgileri sorgularken mantık ve sağduyunuzu kullanın.Herhangi bir konuda kesin bir fikir edinmeden önce, farklı bakış açılarını da dikkate alın.

Hizmetler Başvuru Rehberi hazırlandı Haber

Hizmetler Başvuru Rehberi hazırlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların sosyal hizmetler ile yardımlara hızlı ve doğru ulaşabilmesi için "Hizmetler Başvuru Rehberi" hazırladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, rehberde, aile ve toplumdan çocuk hizmetlerine, sosyal yardımlardan engelli yaşlı hizmetlerine kadar pek çok konuda başvuru süreçleri ve yürütülen çalışmalar, vatandaşların bilgilenme ihtiyacını karşılayacak şekilde hizmetlerin kapsamı, başvuru esasları, hizmetten faydalanabilecek kişiler, müracaat birimleri, başvuru için gerekli belgeler kapsamlı olarak anlatılıyor. Rehberde, "Aile ve Toplumu Güçlendirici Hizmetler", "Çocuk Hizmetleri", "Kadının Statüsünün Korunmasına Yönelik Hizmetler", "Engellilere Yönelik Hizmetler", "Yaşlılara Yönelik Hizmetler", "Şehit Yakınlarına, Gazi ve Gazi Yakınlarına Yönelik Hizmetler", "Sosyal Yardımlar", "Yurt Dışı Hizmetleri", "Çağrı Merkezleri", "Bakanlığa Yapılacak Bağışlar ve Yardımlar" ve "Kuruluşlarda Gerçekleştirilen Hizmetler" olmak üzere 11 başlık bulunuyor. Huzurlu ve güçlü Türkiye için değişen ihtiyaçları göz önünde bulundurarak ailelere yönelik sosyal politikaları ve sosyal hizmetleri geliştiren Bakanlık, rehberde, aileye yönelik eğitim programı, aile danışmanlık hizmeti, evlenecek gençlerin desteklenmesi, afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmeti ve bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinde yürüttüğü çalışmalara yer verdi. Rehberde, şiddete maruz kalan ya da kalma tehlikesi bulunan kadınlara yönelik danışmanlık, rehberlik, yönlendirme, izleme hizmetine, şiddete uğrayan kadınların şiddetten korunması ve güçlendirilmesi hizmetine, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını artırıcı hizmetlere de ulaşılabiliyor. Engelli ve yaşlı hizmetleri başlığı altında engelliler ile yaşlılara bakım ve diğer hizmetlerin anlatıldığı rehberde, sosyal yardımlar konusunda ise aile, barınma-gıda, engelli ve yaşlı, sağlık ve eğitim yardımları ile proje destekleri yer alıyor. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına yönelik yapılan çalışmalara da yer verilen rehberde, istihdam, ücretsiz seyahat ve şehitlerin isimlerinin verilmesine ilişkin pek çok soru cevap buluyor. Öte yandan, Bakanlığa bağışların ve yardımların nasıl yapılacağı, yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarının çözüme kavuşturulabilmesi için bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti, uluslararası sosyal hizmet vaka çalışmaları da rehberde yer alıyor. Bakanlığın hazırladığı rehbere, "https://www.aile.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ulaşım desteği! Kaç öğrenci faydalandı? Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ulaşım desteği! Kaç öğrenci faydalandı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı açıklamasında, bakanlığın ulaşım desteğiyle farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olduklarını bildirdi. Geleceğin teminatı öğrencilerin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ettiklerini belirten Göktaş, destek programının 2022 yılı Aralık ayında başladığını, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerinin karşılandığını aktardı. BAŞVURULAR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFINA YAPILACAK Ulaşım desteğiyle öğrencilere ve ailelerine destek olmayı sürdürdüklerini ifade eden Bakan Göktaş, şunları kaydetti: "Öğrencilerimize 2024 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 56 milyon TL'lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için uyguladığımız ulaşım desteğimizden bugüne kadar 132 binden fazla öğrenci yararlandı. Bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bir ferdine ulaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağız." Göktaş, destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, öğrenci ailelerinin ikametinin bulunduğu yerde ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini bildirdi.

Bakanlık duyurdu! 234 bin 588 kişiye verildi Haber

Bakanlık duyurdu! 234 bin 588 kişiye verildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık tarafından engelli veri tabanı oluşturulmasına ve engellilere tanınan hak ve hizmetlerden yararlanmada kullanılmak amacıyla 1998'den itibaren yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlara engelli kimlik kartı veriliyor. Bakanlık, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine müracaat edilerek alınan engelli kimlik kartı başvurularını 28 Ağustos 2021'den itibaren e-Devlet üzerinden de kabul etmeye başladı. Bu kapsamda bugüne kadar 234 bin 588 kişi e-Devlet'ten başvuru yapıp engelli kartı sahibi olurken, 4 kişinin başvuru süreci ise devam ediyor. BAŞVURU NASIL YAPILIYOR? Vatandaşlar engelli kimlik kartına "https://www.turkiye.gov.tr/ashb-engelliler-icin-kimlik-karti-basvurusu" linkinden başvuruda bulunabiliyor. Kişilerin fotoğraf, vatandaşlık kimliği ve posta adresi bilgileri MERNİS paylaşım ağından, engelli sağlık kurulu raporu ise Sağlık Bilgi Sistemi (SBS) paylaşım ağından sağlanarak dijital ortamda başvuru sahiplerine engelli kimlik kartı düzenleniyor. Düzenlenen kimlik kartı, kişilerin müracaat esnasında beyan ettikleri ya da MERNİS'te kayıtlı adreslerine 15 iş günü içerisinde gönderiliyor. Engelli bireyler, ikamet ettikleri ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne 2 fotoğraf, nüfus cüzdanı ve engelli sağlık kurulu raporunun aslı veya onaylı örneğiyle müracaat ederek de engelli kimlik kartına sahip olabiliyor. Bu kapsamda, Bakanlık tarafından 1998 yılından bugüne 1 milyon 137 bin 309 vatandaşa engelli kimlik kartı verildi. KİMLİK KARTI ENGELLİ VATANDAŞLARA BİRÇOK İMKAN SAĞLIYOR Engelli kimlik kartına sahip olan vatandaşlar, kullandıkları toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat hakkından yararlanabiliyor. Tüm resmi ve özel halk otobüsleri, deniz ulaşım araçları ve TCDD bünyesindeki trenlerden engelli bireyler ücretsiz faydalanabiliyor. Ayrıca Türk Hava Yollarının tüm iç hat uçuşlarında yüzde 20 ve Türkiye çıkışlı dış hat uçuşlarında yüzde 25 indirim sağlanıyor. Engelli Kimlik Kartı ve engelli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporuyla birlikte belediyeye müracaat ederek, 200 metrekareden küçük tek konutu olan engelli bireyler, emlak vergisinden muaf tutuluyor. Engellilerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programlarının temininde Katma Değer Vergisi (KDV) alınmıyor. Müze ve ören yerleri, milli parklar, tabiatı koruma alanları ve tabiat parklarını ücretsiz ziyaret edebiliyor. Ayrıca devlet tiyatrolarından ücretsiz yararlanabiliyor. GSM operatörlerince engelli kişilere özel tarifeler uygulanıyor. TOKİ tarafından hazırlanan projelerde planlanan konut sayısının yüzde 5'i kadarı engelli vatandaşlar için ayrılıyor. Engelli vatandaşlar kimlik fotokopisi ve engelli sağlık kurulu raporuyla başvuru yapabiliyor, konutların hak sahipleri ise kurayla belirleniyor.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez hakkında suç duyurusu! Haber

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez hakkında suç duyurusu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi X hesabından yapılan yazılı açıklamada, “İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Haklarında koruma kararı olan ve kuruluştan izinsiz ayrılan iki çocuğumuzla kurguladığı ve yasa dışı gerçekleştirdiği yayındaki iddialar ile ilgili halihazırda adli ve hukuki süreçler devam etmektedir. Ancak Turhan Çömez, çocuklarımızla bu yayını gerçekleştirerek hem devam etmekte olan adli ve hukuki süreçlerin güvenliğini tehlikeye sokmuştur hem de çocuklarımızın daha fazla zarar görmesine sebep olmuştur. Gizlilikle ve titizlikle yürütülen soruşturmalara dair bilgileri bu şekilde yayınlayan bu kişinin çocukların can güvenliğini tehlikeye attığı unutulmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği Bakanlığımız tüm çocukların üstün yararını gözetmektedir. ‘Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili’ sıfatını taşıyan bir kişinin Anayasamıza ve ilgili kanunlara uyması beklenmekte, aynı hassasiyeti gözeterek çocuklarımızı siyasi bir malzeme olarak kullanmak yerine onları güçlendirmek ve korumak için yapılabilecekleri yapıcı bir dille dile getirmesi gerekmektedir. Unutulmaması gereken şey, çocukların siyaset üstü olduğudur! Bugüne kadar çocuklarımızın hayatlarını ve güvenliklerini kimsenin siyasi emellerine feda etmedik, etmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi. Yapılan açıklamada, “Ayrıca devlet kurumlarından herhangi bir izin almadan devlet korumasında olan çocuklarla zorla gerçekleştirilen, kurgu dolu yayına dair çocukların bu yayının yapıldığı yere götürülmesinde başta Turhan Çömez ve dahli bulunan tüm ilgililer hakkında ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması’, ‘Bakım ve gözetim altındaki kişinin rıza dışı kaçırılması’ ve ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından suç duyurusunda bulunuyoruz” denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan zararlı içeriklere müdahale! Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan zararlı içeriklere müdahale!

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda dijitalleşmeyle çocukların büyük risk altında olduğunu vurgulayarak, çocukların dijital ortamda karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri içerikleri yakından takip ettiklerini aktardı. Bu kapsamda Bakanlık bünyesinde oluşturulan Sosyal Medya Çalışma Grubu'nun çocukların dijital ortamda karşılaşabilecekleri riskleri tespit etmek, koruyucu ve önleyici faaliyetler yürütmek amacıyla aktif şekilde görevini sürdürdüğünü dile getiren Göktaş, çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici hizmetleri titiz şekilde yürüttüklerini ifade etti. "PSİKOSOSYAL GELİŞİMLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLECEK İÇERİKLERİ YAKINDAN İZLİYORUZ" Çocukların siber zorbalık, uygunsuz içerik, kişisel verilerin korunması ve mahremiyetin ihlali gibi konularda savunmasız konumda bulunduğunun altını çizen Göktaş, şunları kaydetti: "Bakanlık olarak, çocukların dijital ortamlarda psikososyal gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek içerikleri yakından izliyoruz. Bu kapsamda Sosyal Medya Grubumuz aracılığıyla 2 bin 158 içeriğe müdahele ettik. Buna ek olarak riske maruz kaldığı tespit edilen çocuklara yönelik gerekli psikososyal desteği sağlıyoruz. İhtiyaç doğrultusunda sosyal hizmet müdahalesini de gerçekleştiriyoruz." Göktaş, çocukların olumsuz içeriklere maruz kalmaması için müdahale sürecinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile işbirliği yaptıklarını dile getirdi.

Aile ve Gençlik Fonu'na kaç kişi başvurdu? Haber

Aile ve Gençlik Fonu'na kaç kişi başvurdu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca gençlere kredi desteği sunulması adına hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 9 bin 485 başvuru yapıldı. Aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacıyla kurulan Aile ve Gençlik Fonu kapsamında "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" hayata geçirildi. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerden başvurusu onaylananlara 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sunulmasının yanı sıra evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacak. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuru sayısı 9 bin 485'e ulaştı. "PİLOT İLLERİN BELİRLENMESİNDE DEPREMİN ETKİLEDİĞİ ALAN GENİŞLİĞİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU" Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'ın, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin yazılı soru önergesini de yanıtladı. Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların 15 Şubat itibarıyla alınmaya başlandığını hatırlattı. Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi ile yeni evlenecek gençlerin evlilik süreçlerinde ihtiyaç duyacakları ekonomik destek ile evlilikte karşılaşabilecekleri olası iletişim sorunlarına yönelik danışmanlık ve eğitim programlarının sunulmasının amaçlandığını belirten Göktaş, "Projenin ilk defa uygulanacak olması nedeniyle pilot illerin belirlenmesinde depremin etkilediği alan genişliği göz önünde bulundurularak Adıyaman, Gaziantep (Sadece Islahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde başlatılması planlanmıştır." ifadesini kullandı. Göktaş, pilot uygulama sonrasında gerçekleştirilecek değerlendirme ile öncelikli olarak depremden etkilenen diğer iller olmak üzere ulusal düzeyde yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.