Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek? Tuva Cihangir Atasever görevi ne?

Gökyüzüne olan merak, insanlığın en temel içgüdülerinden biridir. Bu merakın en cesur temsilcilerinden biri ise Tuva Cihangir Atasever'dir. Adı, uzay araştırmalarıyla özdeşleşmiş bir isim olarak dillerde dolaşmaktadır. Peki, Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek? Bu sorunun cevabını arayanlar için merak uyandıran detaylar burada...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek? Tuva Cihangir Atasever görevi ne?

Uzaya gitmek, insanlığın sınırları aşma arzusunun en yüksek ifadesidir. Bu sıra dışı serüvenin kahramanlarından biri de Tuva Cihangir Atasever'dir. Ancak merak edilen soru hep aynı: "Tuva Cihangir Atasever görevi ne?" Detaylarını öğrenmek isteyenler için işte tüm detaylar...

TUVA CİHANGİR ATASEVER NE ZAMAN UZAYA GİDECEK?

Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğu merak konusu oldu. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaydaki görevinin ardından gözler, ikinci Türk astronot adayı Tuva Cihangir Atasever'e çevrildi. Peki, bu önemli görev ne zaman gerçekleşecek ve Atasever kimdir?

AxiomMission 3 göreviyle Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk astronot Alper Gezeravcı'nın başarılı bir şekilde tamamladığı görevin ardından, ikinci Türk astronotun uzay yolculuğu için tarih bekleniyor. Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Tuva Cihangir Atasever'in uzaydaki görevinin Nisan ayının ilk haftalarında gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı.

Atasever'in, yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuşu için uzaya gönderileceği belirtiliyor. Görev sırasında ikinci Türk astronotun 7 deney gerçekleştireceği planlanıyor.

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?

12 Ağustos 1992 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Atasever, Ankara Bilkent Üniversitesi'nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Kaliforniya Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Türkiye'ye döndükten sonra Roketsan'da Aviyonik mühendisi olarak beş yıl çalıştı. Atasever, Türkiye'nin uzaya gönderilecek ikinci astronot adayı olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.