Tokat üzüm tarhanasına, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret alarak tescillendi.
Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 20:57
Kaynak:
İHA
Tokat üzüm tarhanası, 15 Mart 2023 tarihinden itibaren korunmak üzere 9 Temmuz 2024 tarihinde “mahreç işareti” türünde tescillenerek Tokat ilinin 21'inci, Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise 77'nci coğrafi işaret tescilli ürünü oldu.
Tokat üzüm tarhanası; narince çeşidi beyaz üzümden elde edilen şıraya ince buğday kırması (düğü) ve pekmez toprağı olarak adlandırılan kalsiyum karbonat ilave edilip kaynatılması ve kurutulmasıyla elde ediliyor. İlin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan bu geleneksel lezzet, Tokat'ta atıştırmalıklar arasında yer alıyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tokat'ın üzüm tarhanası coğrafi işaret aldı
Tokat üzüm tarhanasına, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret alarak tescillendi.
Tokat üzüm tarhanası, 15 Mart 2023 tarihinden itibaren korunmak üzere 9 Temmuz 2024 tarihinde “mahreç işareti” türünde tescillenerek Tokat ilinin 21'inci, Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise 77'nci coğrafi işaret tescilli ürünü oldu.
Tokat üzüm tarhanası; narince çeşidi beyaz üzümden elde edilen şıraya ince buğday kırması (düğü) ve pekmez toprağı olarak adlandırılan kalsiyum karbonat ilave edilip kaynatılması ve kurutulmasıyla elde ediliyor. İlin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan bu geleneksel lezzet, Tokat'ta atıştırmalıklar arasında yer alıyor.
Kaynak: İHA
Son Haberler
Bursa'da dev dalgalarda Kiteboarding keyfi!
Bursa’da eksi 10 derecede termal hamam keyfi
Bursa’da dijital demokrasi örneğinin ilk adımları atılıyor