Narin'in ismi hangi parka verilecek?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan küçük Narin'in ismi Tarsus'taki Yeşil Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka verilecek. Peki, Tarsus nerede?

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
Narin'in ismi hangi parka verilecek?

Tarsus, Mersin ilinin en doğusunda yer alan tarihi bir ilçedir. Doğuda Adana, batıda Mersin merkez, kuzeyde Pozantı ve Çamlıyayla, güneyde ise Akdeniz ile çevrili olan bu ilçe, tarih boyunca Kilikya olarak bilinen bölgenin önemli bir parçası olmuştur. Hititler döneminde Kizzuvatna eyaletinin bir kenti olan Tarsus, zengin bir uygarlık geçmişine sahiptir.

Berdan Ovası (Tarsus Ovası) boyunca kuzeye doğru uzanan engebeli arazide yer alan Tarsus, son yıllarda hızla gelişmektedir. İlçenin tarihi, dini inançlar açısından da büyük bir öneme sahiptir. Kur'an-ı Kerim'in Kehf Suresi'nde geçen Ashab-ı Kehf'in (Yedi Uyurlar) kaldığı mağaranın Tarsus'ta bulunduğuna inanılmaktadır. Ayrıca, Hristiyanlıkta önemli bir figür olan Pavlus da Tarsus doğumludur; bu nedenle Hristiyanlarca hac yeri olarak kabul edilmektedir.

Tarsus’ta yer alan Aziz Pavlus Kilisesi ve Aziz Pavlus Kuyusu, Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nden sonra en kutsal kabul edilen yerler arasındadır. Ayrıca, dünyanın ilk kanalizasyonlu tarihi Roma Yolu, Roma hamamı ve Kleopatra Kapısı gibi önemli kalıntılar da bu ilçededir.

DOĞAL GÜZELLİKLER VE TURİZM

Tarsus'un doğal güzellikleri de dikkat çekicidir. 10 km kuzeybatısındaki Taşkuyu Mağarası ve Şelalesi, özellikle Tarsus Barajı gibi yerler, hem tarihi hem de doğal turizm açısından gezilip görülesi mekanlardır.

Tarsus, 1082 yılında Anadolu Selçuklu Devleti hükümdarı I. Süleyman Şah tarafından fethedilmiş ve günümüzde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde önemli bir yer edinmiştir. Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Tarsus, ziyaretçilerini hem geçmişe hem de doğanın güzelliklerine taşıyan bir destinasyon olarak öne çıkmaktadır.

TARSUS'TA KÜÇÜK NARİN GÜRAN İÇİN ANMA PARKI

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısında önemli bir duyuru yaptı. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan küçük Narin Güran’ın isminin ilçedeki bir parka verileceğini açıkladı. 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye çok üzücü bir olay yaşadı. Küçücük bir çocuğumuz maalesef katledildi. Mekanı cennet olsun. Konuşurken bile tüylerim diken diken oluyor. Narin’in ismi bu parkta ölümsüzleşecek. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.