Son 1 haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı’nın haftalık basın bilgilendirme toplantısı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
Son 1 haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi

Gerçekleştirilen toplantıda Irak ve Suriye’de bir haftada 36, yılbaşından bugüne kadar ise 2 bin 49 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Ayrıca, bu hafta içerisinde terör örgütünün barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı teröristin Başkale ve Habur’daki hudut karakollarına teslim olduğu belirtildi.

HUDUTLARDA 398 ŞAHIS YAKALANDI

Toplantıda yapılan açıklamada, hudutlarda son bir hafta içerisinde, 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 398 şahıs, 1 Ocak’tan bugüne kadar ise yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 10 bin 876 olduğu açıklandı.

Son bir haftada engellenen 1.716 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 78 bin 705’e ulaşmıştır.

İSRAİL’İN SALDIRILARI BÖLGENİN KAOSA SÜRÜKLENME TEHLİKESİNİ ARTIRDI

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmayacağı ve bölge geneline yayılacağı endişesiyle uluslararası toplumun göreve çağırıldığı ifade edildi.

İsrail’in Lübnan’a yönelik son saldırılarının tüm bölgenin kaosa sürüklenme tehlikesini artırdığı belirtilen toplantıda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, uluslararası barış ve güvenliği korumakla sorumlu kurumların ve uluslararası toplumun acil ateşkes ve kalıcı barışın sağlanması için gerekli tedbirleri almasının şart olduğu kaydedildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle Lübnan için Sağlık Bakanlığı ve AFAD tarafından hazırlanan 30 ton (30.300 kg) tıbbi malzeme ve gıda maddesinin 25 Eylül’de Hava Kuvvetlerine ait A400M uçağı ile Beyrut’a ulaştırıldığı açıklandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.