MSB: Son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada son 1 haftada 50 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
MSB: Son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığının Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından icra edilen toplantıda önemli bilgiler paylaşıldı.

Yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son 1 haftada 50, 1 Ocak’tan bugüne kadar ise 2 bin 13 terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Teröristlerden bin 17’si Irak, 996’sı ise Suriye’de etkisiz hale getirildi.

Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Asos’ta bulunan terör hedeflerine yönelik 18 Eylül’de icra edilen hava harekatıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak ve depolardan oluşan 24 hedef başarıyla imha edildi.

İcra edilen hava harekatında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

HUDUTLARDA MÜCADELE SÜRÜYOR

Bakanlıktan yapılan açıklamada aynı zamanda, hudutlardan son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 12’si terör örgütü mensubu olmak üzere 387 şahsın yakalandığı, 1.657 şahsın ise hududu geçemeden engellendiği belirtildi.

1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 10 bin 478’e, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 76 bin 989’a yükseldi.

Ayrıca, son bir hafta içerisinde Van ve Hakkari hudut hattında yapılan operasyonlarda toplam 93 kilogram (93.192 gram) yasaklı madde ele geçirildi.

İSRAİL’İN SALDIRILARI

İsrail’in Filistin halkına yönelik acımasız, topyekûn ve orantısız eylemlerini sürdürmeye devam ederken Milli Savunma Bakanlığı’ndan, “Tüm dünya, İsrail’in Filistin’de devam eden hukuk dışı saldırılarının küresel bir felakete de dönüşeceğinin farkında olmalıdır. İsrail’in saldırılarını durdurması ve kalıcı ateşkesin bir an evvel sağlanması şarttır. Bölgede sükûnetin tesisi Filistin meselesinin çözümüyle mümkündür. Uluslararası topluma; Filistin Devleti’nin tanınması, iki devletli çözüme destek verilmesi ve Gazze’ye kesintisiz insani yardımların ulaştırılması çağrımızı yineliyoruz” açıklaması yapıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.