MSB paylaştı: Ertuğrul'un kahramanları anıldı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) resmi sosyal medya hesabı X platformu üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, 16 Eylül 1890'da batan Ertuğrul Fırkateyni'ndeki şehit denizciler için İstanbul'da anma töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 21:45
Kaynak: AA
MSB paylaştı: Ertuğrul'un kahramanları anıldı!

134. yıl dönümünde, Ertuğrul Fırkateyni şehitlerini anma töreni, Beşiktaş Barbaros Anıtı'nda düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla, törenin görkemli bir şekilde gerçekleştiği duyuruldu.

Törene, Kuzey Deniz Komutanı Koramiral Mustafa Kaya, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Kenichi Kasahara, Beşiktaş Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve Japonya Savunma Ataşesi Deniz Albay Hiroyuki Harıhara gibi önemli isimler katıldı. İstanbul bölgesindeki amiraller ile Kuzey Deniz Saha Komutanlığı bağlısı birlik komutanları ve personelin de hazır bulunduğu törende, şehitlerin aziz hatırası saygı ile yad edildi.  

1890 yılında, Japonya seferinden dönen Ertuğrul Fırkateyni, şiddetli bir fırtınada kayalıklara çarparak batmıştı. Bu acı olayda yüzlerce Türk denizcisi hayatını kaybetmişti. Ertuğrul felaketi, sadece Türkiye değil, dünya denizcilik tarihi için de önemli bir dönüm noktası olmuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.