MSB duyurdu: "Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları toplantısı sona erdi"

Milli Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı X platformu üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı'nın sona erdiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
MSB duyurdu: "Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları toplantısı sona erdi"

Milli Savunma Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında gerçekleştirilen Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı'nın tamamlandığını duyurdu.

Bakanlığın paylaşımında, "Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı sona erdi. Gürcistan’ın Batum şehrinde gerçekleştirilen toplantıya Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Chikovani ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov katıldı. Her üç Bakan’ın başkanlığında gerçekleştirilen görüşme sonrası Üçlü Mutabakat Metni imzalandı.
 
İmza törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yaşar Güler, özetle şunları söyledi:

ÜLKELERİMİZ ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİ HER ALANDA ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMA İRADEMİZİ TEYİT ETTİK

“Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları olarak bugün Batum’da Üçlü Savunma Bakanları 11’inci Toplantısı kapsamında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle misafirperverliği kapsamında değerli meslektaşım Irakli Chikovani’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle Sayın Bakanların şahsında tüm Gürcistanlı ve Azerbaycanlı kardeşlerimize Sayın Cumhurbaşkanımızın selam ve sevgilerini de iletiyorum.

Bugün burada köklü tarihî ve derin bağları bulunan ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin her alanda en üst seviyeye çıkarılmasına yönelik irademizi, kıymetli mevkidaşlarımla beraber bir kez daha teyit ettik. Toplantı esnasında Azerbaycan’ın ve Gürcistan’ın özellikle bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne olan güçlü desteğimizin altını tekrar çizdik.
 
ARAMIZDAKİ SİNERJİ, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE YENİ İŞ BİRLİKLERİNE İMKÂN SAĞLAYACAK

Malumunuz olduğu üzere Kafkasya tarihi ve stratejik konumu nedeniyle bölgesel ve uluslararası güvenlik için kritik önemdedir. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki üçlü iş birliği, ülkelerimizin ortak yarar ve beklentilerine hizmet ederken aynı zamanda Kafkasya’nın barış ve istikrarına da büyük katkı sağlamaktadır. Bu nedenle örnek nitelikteki bu yakın ve güçlü iş birliğimizi daha da geliştirme hususundaki irademizi imzaladığımız Üçlü Toplantı Protokolü ile de teyit ettik. İnanıyorum ki aramızdaki bu sinerji önümüzdeki dönemde yeni işbirliği ve ortaklıklara da imkân sağlayacaktır.

Bu vesileyle değerli mevkidaşlarım Sn. İrakli Chikovani ve Orgeneral Zakir Hasanov ile görüşmekten duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ayrıca dost ve kardeş Azerbaycan ve Gürcistan halkına da sağlık ve esenlikler diliyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.