MSB'den haftalık basın bilgilendirme toplantısı!

Millî Savunma Bakanlığında, Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
MSB'den haftalık basın bilgilendirme toplantısı!

Millî Savunma Bakanlığı, güncel faaliyetleri ve gelişmeler hakkında bilgi vermek üzere Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıya, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk başkanlık etti.

40 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarda son bir haftada 40 teröristi etkisiz hâle getirdi. Yıl başından bu yana ise toplamda 1 bin 868 terörist etkisiz hale getirilmiş bulunuyor. Ayrıca, 2 Eylül tarihinde Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde gerçekleştirilen hava harekâtında, terör örgütü tarafından kullanılan 20 hedef başarılı bir şekilde imha edildi. Operasyonlarda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirildi ve hedeflerdeki etki değerlendirilmesi devam ediyor. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bir PKK’lı terörist, Habur’daki Hudut Karakolu’na teslim oldu.

HUDUTLARDA 531 ŞAHIS YAKALANDI

Hudut güvenliği kapsamında yapılan denetimlerde son bir hafta içinde 4 terör örgütü mensubu dahil olmak üzere toplam 531 şahıs yakalandı. 1 Ocak’tan itibaren yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışan 9 bin 598 kişi yakalandı. Bu yıl içinde engellenen kişi sayısı ise 73 bin 787’ye ulaştı.

PROPAGANDA AMAÇLI DİZİLER VE BELGESELLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, uluslararası güvenlik ve barışa katkıda bulunmaya devam ederken, tarihî gerçekleri çarpıtan ve kara propaganda amaçlı hazırlanan dizilere dikkat çekti. Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin aziz hatıralarına saygısızlık içeren "Famagusta" adlı dizinin Rum tarafı da dahil kimseye yarar sağlamayacağı vurgulandı. Kıbrıs Barış Harekâtı'nı karalayan ve çözümsüzlüğü teşvik eden bu tür girişimlerin, Ada’daki güvenlik ortamına zarar vereceği ifade edildi.

Buna karşılık, Millî Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Kıbrıs Barış Harekâtı sürecindeki gerçekleri anlatan "50’nci Yıl Belgeseli" İngilizce alt yazılı olarak çeşitli platformlarda yayımlanacak. Ayrıca, Yunan ordusunun Millî Mücadele döneminde halkımıza yaptığı zulümleri konu alan "Ertesi Gün" adlı belgesel, 9 Eylül’de TRT Belgesel kanalında yayınlanacak.

Millî Savunma Bakanlığı, Kıbrıs konusunda Kıbrıslı kardeşlerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti ve tarihî gerçeklerin doğru bir şekilde yansıtılmasını önemsediklerini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.