"MEB, tarikat ve cemaat vakıflarına para aktardı" iddiasına açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinden tarikat ve cemaat vakıflarına para aktarılmadığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
"MEB, tarikat ve cemaat vakıflarına para aktardı" iddiasına açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Milli Eğitim Bakanlığı, tarikat ve cemaat vakıflarına 5 milyar 895 milyon 926 bin lira aktardı" iddialarının doğru olmadığını duyurdu.

DMM, Temmuz ayında yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'na atıfta bulunarak, bu tutarın "kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler" kapsamında 5 milyar 895 milyon 926 bin TL ödenek tahsis edildiği belirtildi.

Bu tutarın, "tarikat ve cemaat vakıflarına aktarılan kaynak" olarak manipüle edilerek servis edildiği tespit edilmiştir.

Yapılan açıklamada, bazı haberlerde geçen "protokol imzalanarak kaynak aktarıldı" şeklindeki ifadelerin dezenformasyon niteliği taşıdığı vurgulandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, STK'lar ile yapılan herhangi bir protokolde kaynak aktarımının söz konusu olmadığını açıkladı.

Kamuoyunu bilgilendiren merkezi, 5 milyar 895 milyon 926 bin TL'nin kullanım detaylarını da paylaştı:

31 milyon 727 bin TL, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün “Uluslararası Eğitim İş Birlikleri ve Yurtdışı Eğitim” programına ait “Eğitim İş birlikleri” faaliyetleri kapsamında dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık vb. kuruluşlara (UNESCO Türkiye Millî Komisyonu)

364 bin TL, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün “Ortaöğretim” programına ait “Mesleki ve Teknik Eğitime Yönelik Eğitim ve Öğretim Hizmetleri” faaliyetleri kapsamında Mesleki Yeterlilik Kurumu aidat ödemelerine

161 milyon 835 bin TL, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “Yönetim ve Destek” programına ait “Genel Destek Hizmetleri” faaliyetleri kapsamında memurların öğle yemeği giderlerine

5 milyar 702 milyon TL ise Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü “Türkiye Maarif Vakfı Desteği” faaliyetine ödenek olarak tahsis edilmiştir.

Kamuoyuna yönelik manipülatif iddialara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.