Konstandinos Miçotakis Kimdir?

Yunanistan Eski Başbakanı Konstandinos Miçotakis Kimdir? Hangi yıllarda Yunanistan Başbakanı olarak görev yaptı? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
Konstandinos Miçotakis Kimdir?

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in kendisi gibi başbakanlık görevinde bulunan babası Konstandinos Miçotakis'in hayatı ve Türkiye ile olan bağlantısı oldukça merak ediliyor. Peki, Yunanistan Eski Başbakanı Konstandinos Miçotakis Kimdir? 

Bursa-hayat-gazetesi-1-

KONSTANDİNOS MİÇOTAKİS KİMDİR? 

Yunanistan Eski Başbakanı Konstandinos Miçotakis, Yunanistan'ın tarihindeki en önemli siyasetçilerinden biri olarak bilinen Elefterios Venizelos'un akrabasıdır.

Siyasi hayatına Yunan parlamentosuna ilk defa 1946 yılında seçilmesiyle başlayan Konstandinos Miçotakis, 1967 yılında askerî cunta tarafından tutuklanmış, eski Bursa Valisi ve Türk Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in yardımı ile Türkiye'ye kaçmıştır.

1974 yılında ülkesine dönene kadar sürgünde yaşamıştır.

1977 yılında Yunan parlamentosuna yeniden seçilmiştir.

1978 ile 1980 yılları Ekonomik koordinasyondan sorumlu bakanlık, 1980 ile 1981 yılları arasında ise Dışişleri bakanlığı yapmıştır.

Daha sonra başbakanlık görevi üstlenmiştir.

Ocak 2004'te aktif politikayı bıraktığını açıklamıştır.

Oğlu ve şuanda görevde olan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis parlamento üyesi ve mevcut Başbakandır. Kızı, Dora Bakoyannis ise Dışişleri Bakanlığı görevini yürütmüştür.

Konstantin Miçotakis, 2017 yılında 99 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Yunanistan Eski Başbakanı Konstandinos Miçotakis, Türkiye ile olan ilişkileri sebebi ile Türkiye Liderleri ile görüşmeler gerçekleştirmiştir.

Bursa-Hayat-gazetesi-1-

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.