Japonya Türkiye’ye vize zorunluluğu mu getirdi? Açıklama geldi

Japonya, Türkiye’ye vize zorunluluğu mu getirdi? Sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve gündeme gelen bu konuyla ilgili açıklama geldi. İşte, Japonya’nın Türkiye’ye vize zorunluluğu getirdi iddiaları ve yapılan açıklama.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
Japonya Türkiye’ye vize zorunluluğu mu getirdi? Açıklama geldi

Japonya’nın Türkiye’ye vize zorunluluğu kararı aldığına dair sosyal medya hesaplarında yayılan iddialarla ilgili açıklama geldi.

Yapılan haberlerin içeriğinde 1 Ekim’den itibaren Japonya’ya seyahat edecek vatandaşların vize almasının zorunlu olduğu iddia ediliyordu.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Japonya, Türkiye’ye vize zorunluluğu getirdi’ iddiası doğru değildir” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’den Japonya’ya turizm ve iş ziyareti amacıyla seyehat edecek olan vatandaşlar "Vize Muafiyet Anlaşması" kapsamında 3 ay vizeden muaf tutuluyor.

Japonya Büyükelçiliği'nin internet sitesinde 4 Nisan 2024 tarihli yer alan bilgilendirmede "Vize muafiyeti kapsamında Türk vatandaşlarının turistik, kültürel, ticari, akraba ziyareti ve benzeri amaçlarla gerçekleştireceği ve 90 güne kadar olan Japonya seyahatlerinde vize alınması gerekliliği yoktur" açıklaması yer alıyor.

DMM, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tarz iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, “Türkiye ile Japonya arasındaki "Vize Muafiyet Anlaşması" uyarınca, turizm ve iş ziyareti amacıyla Japonya'ya seyahat eden vatandaşlar, 3 ay süreyle vizeden muaftır” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.