Evde beyti yapımı: Sırları ve püf noktalarıyla Türk mutfağının şaheseri

Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan beyti kebabı, et ve hamurun mükemmel uyumunu sunan bir lezzet şölenidir. Evde bu enfes lezzeti hazırlamak, hem mutfağınıza ustalık katmak hem de sevdiklerinizi şaşırtmak için harika bir fırsattır. Size adım adım beyti kebabı hazırlamanın püf noktalarını sunacağımız bu yazıyı okuyarak, Türk mutfağının bu enfes lezzetini evinizde kolayca yapmanın keyfine varabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
Evde beyti yapımı: Sırları ve püf noktalarıyla Türk mutfağının şaheseri

Beyti kebabı, Türk mutfağının özel lezzetlerinden biri olarak sofralardaki yerini koruyan bir lezzet şölenidir. Ancak dışarıda tüketmek yerine evinizin konforunda bu lezzeti hazırlamak istemez misiniz? Evde beyti kebabı yapmanın sırlarını sizinle paylaşacağımız bu yazı, hem evinizde ustalıkla bir lezzet şöleni hazırlamanın inceliklerini öğretecek hem de sevdiklerinizi lezzet dolu bir sofra ile şaşırtmanın keyfini yaşatacak. Hazırsanız, bu yazı ile beyti kebabı yapımının inceliklerini keşfetmeye başlayalım.

Evde beyti yapımı: Sırları ve püf noktalarıyla Türk mutfağının şaheseri -Bursa Hayat Gazetesi-2

EVDE BEYTİ TARİFİ

Türk mutfağının incisi beyti kebabını, kendi mutfağınızın rahatlığında hazırlamak ister misiniz? İşte size, adım adım yol gösterecek bir tarif! Lezzetin sırlarını keşfetmeye hazır olun.

Malzemeler:

1 kg kuzu kıyma       

1 adet iri boy soğan       

1 tatlı kaşığı deniz tuzu       

1 tatlı kaşığı acı pul biber       

1 çay kaşığı kimyon       

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber       

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı       

3 adet yufka       

3 adet orta boy patlıcan

Ara Sos İçin:

1 şişe maden suyu       

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Domates Sos İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı       

1 yemek kaşığı biber salçası       

1 tatlı kaşığı acı biber salçası       

1 su bardağı rendelenmiş taze domates       

1 su bardağı domates suyu       

2 diş rendelenmiş sarımsak

Hazırlık:

Kıymayı yoğurma kabına alın. İnce doğranmış soğanı, deniz tuzunu ve baharatları ekleyip yoğurun. Karışımı, kapaklı bir kaba koyup buzdolabında 15 dakika dinlendirin.       

Patlıcanları yıkayıp, uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Her iki yüzeyine de sızma zeytinyağı sürüp, ızgarada hafifçe pişirin.       

Ara sos için maden suyu ve sızma zeytinyağını karıştırın.       

Bir yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine ara sosu sürün ve kenarlarını yağlayın. Patlıcan dilimlerini yerleştirin.       

Hazırladığınız kıyma harcından uzun rulo şeklinde parçalar yapın ve yufkanın kenarına yerleştirin.       

Yufkayı rulo şeklinde sarın ve bir fırın kabına yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.       

Üzerlerine sızma zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.

Domates Sos:

Bir tencerede tereyağını eritin. Biber salçalarını ekleyip kavurun.       

Rendelenmiş taze domates, domates suyu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip sosu pişirin.       

Pişen beytinin üzerine sosu dökün ve tekrar fırına verin.       

Beyti piştikten sonra dilimleyip, üzerine çırpılmış yoğurt ile servis yapın.

Püf Noktaları:

Mayalanma süresini kısaltmak için ılık su kullanabilirsiniz.       

Pişirme süresini fırının özelliklerine göre ayarlayarak kontrol altında tutun.

Evde beyti yapmanın sırlarını keşfetmek, Türk mutfağının en güzel lezzetlerini sofranıza taşımak demektir. Bu tarif, sizin ve sevdiklerinizin damaklarını şenlendirecek! Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.