"Domuz eti kasaplık etler sınıfında" iddialarına yanıt
"Domuz eti kasaplık etler sınıfında" iddialarına yanıt
Son günlerde domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı yönündeki iddialar üzerine Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı.
Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 16:40
Kaynak:
Haber Merkezi
Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığına dair yayılan iddialar üzerine Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.
Yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından 'domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı' şeklinde dolaşıma sokulan Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et ve Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuz etine ilişkin herhangi bir tanım, ifade veya atıf bulunmadığı vurgulandı.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetimlerin mevzuat hükümleri çerçevesinde titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
Sosyal medya üzerinden yayılan dezenformasyon ve manipülasyon içerikli bu iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, kamuoyunu yanıltan bilgilerin yayılmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
"Domuz eti kasaplık etler sınıfında" iddialarına yanıt
Son günlerde domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı yönündeki iddialar üzerine Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı.
Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığına dair yayılan iddialar üzerine Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.
Yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından 'domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı' şeklinde dolaşıma sokulan Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et ve Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuz etine ilişkin herhangi bir tanım, ifade veya atıf bulunmadığı vurgulandı.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetimlerin mevzuat hükümleri çerçevesinde titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
Sosyal medya üzerinden yayılan dezenformasyon ve manipülasyon içerikli bu iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, kamuoyunu yanıltan bilgilerin yayılmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son Haberler
Geçici koruma altındaki Suriyelilerle ilgili gerçek dışı iddialara yanıt
Bursa yol durumu | Bu yollar trafiğe kapatılacak! 22 Kasım 2024
Usulsüz çakar kullananlara yeni cezalar! Tekrarlanırsa 2 katına çıkacak