Doç. Dr. İrfan Neziroğlu kaç yaşında? Yeni Pakistan Büyükelçisi kim oldu?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Pakistan Büyükelçiliğine İrfan Neziroğlu atandı. Peki, Doç. Dr. İrfan Neziroğlu kimdir, kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
Doç. Dr. İrfan Neziroğlu kaç yaşında? Yeni Pakistan Büyükelçisi kim oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Dışişleri Bakanlığı'ndaki atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, Pakistan Büyükelçiliği'ne atandı. Peki, Yeni Pakistan Büyükelçisi İrfan Neziroğlu kimdir? İrfan Neziroğlu hayatı ve biyografisi..

YENİ PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ İRFAN NEZİROĞLU KİMDİR?

Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, 20 Ocak 1966 tarihinde Trabzon'da doğmuş, Türk akademisyen, bürokrat ve diplomat olarak dikkat çekiyor. 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler alanında mezun olduktan sonra aynı alanda yüksek lisans yapmış, ardından İngiltere'nin Essex Üniversitesi'nde İnsan Hakları Hukuku üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır. Doktorasını Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde gerçekleştirmiştir.

Kariyerine 1992 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde uzman yardımcısı olarak başlamış, burada 2003-2007 yılları arasında Kanunlar ve Kararlar Müdür Yardımcılığı, 2007-2010 yılları arasında ise Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2010-2011 yıllarında Yasamadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev almış, 2011-2016 yılları arasında TBMM Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. 2016-2017 yılları arasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başmüşaviri olarak çalışmıştır. 2017-2022 yılları arasında Türkiye'nin Sudan Büyükelçisi olarak görev yaptıktan sonra, 3 Mayıs 2023 tarihinde Dışişleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanmıştır.

2015 yılında Siyasal Hayat ve Kurumlar alanında doçent unvanını kazanan Neziroğlu, Başkent Üniversitesi ve Ufuk Üniversitesi'nde Parlamento Hukuku dersleri verdi. Ayrıca, birçok makale ve kitabı yayımlanmıştır. İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Irfan Neziroğlu, yeni göreviyle Pakistan ile ilişkilerin geliştirilmesine önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.