Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ziyareti öncesi önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere gideceği Amerika Birleşik Devletleri’ne hareketinden önce açıklamalarda bulundu. 

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ziyareti öncesi önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ziyareti öncesinde  Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Netanyahu ve şebekesi radikal siyonist ideolojilerini hayata geçirmek için her türlü provokasyona, her türlü tahrike başvurmaktadır. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik artan saldırılar ve tacizlerde aynı kirli senaryonun birer parçasıdır. Türkiye olarak bu konudaki hassasiyetimizin hangi seviyede olduğunu daha önce defalarca ifade ettik. Bugün de aynı yerdeyiz. Bölgemizin büyük bir felakete sürüklenmemesi için İsrail üzerindeki baskıların daha da artırılması gerekiyor

Batılı ülkeler başta olmak üzere, uluslararası toplum İsrail'in bu canice eylemlerini seyretmeyi bırakmalı ve caydırıcı adımları atmalıdır. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. "(BM Genel Kurulu) Orada sadece Biden değil birçok dünya lideri olacak. Şu an itibarıyla Biden ile bir görüşme var mı yok mu bu henüz kesinleşmiş değil.

"Biden veya daha başka sürpriz görüşmeler nerede, nasıl olur, bunların hepsini oradaki gelişmelerle ele alacağız. BM'de görüşeceğimiz tüm liderlerle başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında akan kanı durdurmayı ele alacağız. Dünya siyonizminin şu anda Ortadoğu'da estirdiği ölüm fırtınasına karşı Türkiye olarak biz yine neler yapabiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.