Bolu’da heykeli dikilen Merih Demiral’dan açıklama

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kente Bozkurt işaretli heykeli dikilen milli futbolcu Merih Demiral sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
Bolu’da heykeli dikilen Merih Demiral’dan açıklama

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2 Temmuz’da 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek büyük bir başarı elde etti.

Bu maçta iki gol atan Merih Demiral, attığı gollerin ardından yaptığı ‘Bozkurt’ işareti ile tribünleri selamladı. Ancak UEFA, bu eylemi siyasi bir sembol kullanımı olarak değerlendirerek Merih'e 2 maç ceza verdi.

Cezanın açıklanmasının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Merih Demiral’a destek vermek amacıyla kente bir heykel dikme kararı aldı.

Başkan Özcan, sözünü tutarak Merih Demiral’ın heykelini şehrin önemli noktalarından birine yerleştirdi.

Merih Demiral’ın ‘Bozkurt’ işareti yaptığı bir kavşağa dikilen heykelin açılışında konuşan Başkan Özcan, “Bozkurt simgesi, Türk dünyasının sembolüdür” ifadelerini kullandı.

Milli futbolcu Merih Demiral, heykelinin dikilmesinin ardından sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaşarak, teşekkür etti.

Demiral paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Bolu halkı ve Sayın Başkanım Tanju Özcan, Kalbi ay yıldız için atan vatandaşlarımızın bir temsili olan heykel benim için hem büyük bir onur hem de güzel ülkemin bir parçası olmanın verdiği gururun en somut ifadesidir. Yansıttığı Türklük değerlerinin sonsuza kadar yaşaması umuduyla.. Teşekkürlerimle...”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.