Basın İlan Kurumu Yönetmelik değişiklikleri Resmi Gazete’de

Basın İlan Kurumu ile ilgili yönetmeliklerde önemli değişiklikler yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemelerle, hem Basın İlan Kurumu Yönetmeliği hem de Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği'nin bazı maddeleri güncellendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
Basın İlan Kurumu Yönetmelik değişiklikleri Resmi Gazete’de

Basın İlan Kurumu'nun son genel kurulunda yapılan değişikliklerle, Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği'nde önemli güncellemeler gerçekleştirildi. Bu düzenlemelerin büyük kısmı 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olmasına rağmen, internet haber sitelerini ilgilendiren ziyaretçi trafik şartları henüz yürürlüğe girmedi.

1 EKİM 2024 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Basın İlan Kurumu'nun yeni düzenlemesiyle, internet medyasının daha kaliteli içerik üretmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda, günlük asgari tekil ziyaretçi, sayfa görüntüleme sayıları ve ortalama sayfada kalma süreleri gibi kriterlerde yüzde 50 oranında esneme sağlanarak ek gösterge oranları artırılacak. Bu değişiklik, 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

EK GÖSTERGE ORANLARI DEĞİŞTİ

Kategorilerine ait asgari fikir işçisi sayısının en az 2 katını istihdam eden ve asgari tekil ziyaretçi sayısı 2 katının üzerinde olan internet haber sitelerine 1/2 oranında, en az 3 katını istihdam eden ve asgari tekil ziyaretçi sayısı 3 katının üzerinde olan internet haber sitelerine ise 1 katı ek gösterge verilecek.

GAZETE NÜSHALARININ TESLİM SÜRESİ 3 GÜNE ÇIKACAK

Basın İlan Kurumu’nun yeni yapılanması doğrultusunda gerçekleştirilen düzenlemeyle, gazetelerin basılı nüshalarının Kurum şubelerine teslim süresi üç iş gününe uzatıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.