Bakan Tunç'tan açıklama: Narin'in otopsisi tamamlandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8 yaşındaki Narin Güran'ın otopsisinin tamamlandığını ve soruşturma kapsamında gözaltındaki kişi sayısının 24'e yükseldiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 07:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 07:10
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Tunç'tan açıklama: Narin'in otopsisi tamamlandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden Narin Güran'ın ölümüne dair güncel gelişmeleri paylaştı. Bakan Tunç, açıklamasında, Güran’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmanın detaylarına yer verdi.

Bakan Tunç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, Güran’ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda sabah saat 10.30’da başlatılan otopsi işleminin akşam saat 21.40’ta tamamlandığını belirtti. Otopsi işleminde, doku örneklerinin kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer incelemeler için laboratuvarlara gönderildiğini ifade etti.

Tunç, alınan örneklerin bir kısmının Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından, diğer kısmının ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından inceleneceğini ve bu incelemeler sonucunda kesin ölüm sebebine dair raporun hazırlanacağını belirtti.

Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifadelerinin alındığını ve toplamda 24 kişinin gözaltında olduğunu vurguladı. Ayrıca, olayla ilgili olarak bir kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Tunç, tüm ayrıntıların titizlikle incelendiğini ve olayın aydınlatılması için kararlılıkla çalışıldığını belirtti. Güran’ın ölümüne sebep olan ya da sebep olan kişilerin adalet önünde hesap vereceğinin altını çizdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.