Bakan Koca'dan kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirme
Bakan Koca'dan kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir paylaşımda bulunarak vatandaşların kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmeleri gerektiğini söyledi.
Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 19:02
Kaynak:
AA
Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, Kurban Bayramı'nda et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin paylaşımda bulundu.
Paylaşımında, Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan'ın, kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirmelerinin olduğu videoya da yer veren Bakan Koca, şunları kaydetti:
"Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir."
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bakan Koca'dan kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir paylaşımda bulunarak vatandaşların kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmeleri gerektiğini söyledi.
Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, Kurban Bayramı'nda et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin paylaşımda bulundu.
Paylaşımında, Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan'ın, kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirmelerinin olduğu videoya da yer veren Bakan Koca, şunları kaydetti:
"Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir."
Kaynak: AA
Son Haberler
Özgür Özel’e yumruklu saldırı! Açıklama geldi: 'Barış konuşulsun, şiddet değil'
Türkiye yol güvenliğinde kararlılıkla ilerliyor: Kara noktalarda kazalar azalıyor
Adalet Bakanı Tunç’tan Özgür Özel’e saldırıyla ilgili açıklama: “Eski yasal düzenlemeye göre tahliye edilmiş”