Bakan Kacır duyurdu: TÜBİTAK burslarını artırdık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Burslarının arttırıldığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Kacır duyurdu: TÜBİTAK burslarını artırdık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda TÜBİTAK burslarının arttırıldığını açıkladı. 

Bakan Kacır açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize sunduğumuz TÜBİTAK burslarını artırdık. Türkiye’yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz. #MilliTeknolojiHamlesi hedeflerimizi yetişmiş insan kaynağımızla gerçekleştireceğiz.

TÜBİTAK KAÇ TL VERİYOR?

Ön lisans ve lisans öğrencilerine verilen burs miktarı, 4000 TL'den 4800 TL'ye çıkarıldı. Yüksek lisans öğrencilerine verilen burs ise 13.500 TL'den 16.500 TL'ye yükseltildi. Doktora öğrencilerine verilen burs miktarı ise 20.000 TL'den 24.000 TL'ye artırıldı. Ayrıca, doktora sonrası araştırmacılara verilen burs miktarı 27.000 TL'den 32.000 TL'ye güncellendi.

TÜBİTAK'TAN AÇIKLAMA 

TÜBİTAK'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise, "ARDEB, BİDEB ve TEYDEB tarafından desteklenen projelerde görev alan bursiyerlere ödenen burslar ile BİDEB başarı burslarının miktarı, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren artırılmıştır." denildi. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.