"85 milyonun kimlik bilgileri çalındı" iddiaları hakkında açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 85 milyon vatandaşın kimlik bilgileri çalındı iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
"85 milyonun kimlik bilgileri çalındı" iddiaları hakkında açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yapılan açıklamada, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile basın mensupları arasında geçen bir diyalogun kasıtlı biçimde manipüle edildiği tespit edilmiştir” denildi.

DMM, bahse konu haberlerde geçen, "85 milyon vatandaşımızın verilerinin çalındığı ve BTK'nın Google’dan verilerin çalınmasıyla ilgili yardım istediği" yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu vurguladı.

Halihazırda sızdırılmış bir veri olmadığı gibi Google'dan yardım istenmesinin de söz konusu olmadığını açıklayan DMM, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun konuya ilişkin bir soruya verdiği cevabın bağlamından koparıldığını ifade etti.

Bakanın ifadelerinin "85 milyonun kimlik bilgileri çalındı" şeklinde servis edildiği belirtildi.

DMM açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.

“Bazı vatandaşların şifrelerinin çalınması yoluyla sistemde kayıtlı bulunan beyana dayalı adres bilgilerinin elde edildiği bulguları üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli hukuki işlemler tesis edilmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.