11 ili kapsayan geniş çaplı bir etüt çalışması! Bakan Kurum'dan açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ın riskli bölgeleriyle ilgili olarak yaklaşık 7 bin 854 hektar alanda yürütülen bilimsel saha çalışmalarına dayanan etüt raporunun sonuçlarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 23:09
Kaynak: Haber Merkezi
11 ili kapsayan geniş çaplı bir etüt çalışması! Bakan Kurum'dan açıklama

6 Şubat depremlerinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 ili kapsayan geniş çaplı bir etüt çalışması başlatarak bölgeyi detaylı bir şekilde incelemeye aldı.

Kahramanmaraş’ın riskli bölgeleriyle ilgili olarak yaklaşık 7 bin 854 hektar alanda yürütülen bilimsel saha çalışmalarına dayanan etüt raporunun sonuçları açıklandı.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada;

'Kahramanmaraş milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızı Bakanlığımız’da ağırladık. Bilim insanlarımızla uzun süredir üzerinde çalıştığımız Kahramanmaraş Mikrobölgeleme Etüt raporu sonuçlarını ele aldık.

Onikişubat İlçesi’nde yaklaşık 7 bin 854 hektar alanda saha çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu bilimsel rapora göre; deprem üretme potansiyeli bulunmadığı tespit edilen alanlarda gerekli tedbirler alınarak yerleşim kurulmasının önünü açıyoruz.

Belediyelerimiz bilim insanlarımızın görüşleri doğrultusunda imar planlarını yenileyecek. Sürecin her adımının takipçisi olacağız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.