Hatay'da çiftçiler, acı biber hasadına başladı. Kavurucu sıcakta çalışan tarım işçileri, günde ortalama 600 TL yevmiye ile zorlu çalışma koşullarında hasadı sürdürüyor. Hasat edilen acı kapya biberler ise kilogramı ortalama 22 TL'ye satılıyor.
Oluşturulma Tarihi: 19 Ağustos 2024, Pazartesi 10:38
Güncellenme Tarihi: 19 Ağustos 2024, Pazartesi 10:39
Depremin yaralarını üreterek saran Hataylı çiftçilerin biber hasadı mesaisi geçtiğimiz günlerde başladı. Türkiye'nin en bereketli topraklarından olan Amik Ovası'nda sıcak havayla olgunlaşan biberler, tarım işçileri tarafından kavurucu sıcakta zorlu şartlarda tek tek toplanıyor. Günlük 600 TL yevmiye alan tarım işçileri, acı biber hasadında oldukça zorlanıyorlar. Ellerini yüzlerine temas ettirdiklerinde biberin acılığını yaşayan işçiler, zorlu şartlarda mesailerini sürdürüyorlar. Hassa ilçesinde yaklaşık 6 dönüm arazisine kapya biber eken Sezai Kılınç da hasada başladı. İşçiler tarafından zorlu şartlarda özenle toplanan biber kilogram fiyatı 22 TL’den tarladan alıcı buluyor.
Elini yüzüne sürdüğü zaman yaşadığı zorluğu ifade eden İnci Yeşil, “Biber topluyoruz, sıcak havada. Ekmek paramız için çalışıyoruz, sıcak havada zor oluyor. Biber acı, şartlar zor. Yevmiyemiz 600 TL, rabbim yardımcımız olsun. Elini yüzüne sürersen yakar, gözlerin su damlatır” dedi.
Çiftçi Sezai Kılınç ise biberin kilogram fiyatında 22 TL’ye anlaştığını dile getirerek, “Hava çok sıcak 40 derecenin üzerinde. Hasadımız iyi rabbime şükür. Verim güzel, 1 dönüm kadar yer topladım 2 tona yakın biber hasat ettim. Toplamda 6 dönüm ekim yaptım. Hasat bereketli gidiyor, satışını 22 TL’den anlaştık. Sıcakta biber de yanıyor, biz de yanıyoruz, elimiz de yanıyor. Yüzümüze sürünce zehir gibi geliyor” dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kavurucu sıcakta acı hasat!
Hatay'da çiftçiler, acı biber hasadına başladı. Kavurucu sıcakta çalışan tarım işçileri, günde ortalama 600 TL yevmiye ile zorlu çalışma koşullarında hasadı sürdürüyor. Hasat edilen acı kapya biberler ise kilogramı ortalama 22 TL'ye satılıyor.
Oluşturulma Tarihi: 19 Ağustos 2024, Pazartesi 10:38
Güncellenme Tarihi: 19 Ağustos 2024, Pazartesi 10:39
Depremin yaralarını üreterek saran Hataylı çiftçilerin biber hasadı mesaisi geçtiğimiz günlerde başladı. Türkiye'nin en bereketli topraklarından olan Amik Ovası'nda sıcak havayla olgunlaşan biberler, tarım işçileri tarafından kavurucu sıcakta zorlu şartlarda tek tek toplanıyor. Günlük 600 TL yevmiye alan tarım işçileri, acı biber hasadında oldukça zorlanıyorlar. Ellerini yüzlerine temas ettirdiklerinde biberin acılığını yaşayan işçiler, zorlu şartlarda mesailerini sürdürüyorlar. Hassa ilçesinde yaklaşık 6 dönüm arazisine kapya biber eken Sezai Kılınç da hasada başladı. İşçiler tarafından zorlu şartlarda özenle toplanan biber kilogram fiyatı 22 TL’den tarladan alıcı buluyor.
Elini yüzüne sürdüğü zaman yaşadığı zorluğu ifade eden İnci Yeşil, “Biber topluyoruz, sıcak havada. Ekmek paramız için çalışıyoruz, sıcak havada zor oluyor. Biber acı, şartlar zor. Yevmiyemiz 600 TL, rabbim yardımcımız olsun. Elini yüzüne sürersen yakar, gözlerin su damlatır” dedi.
Çiftçi Sezai Kılınç ise biberin kilogram fiyatında 22 TL’ye anlaştığını dile getirerek, “Hava çok sıcak 40 derecenin üzerinde. Hasadımız iyi rabbime şükür. Verim güzel, 1 dönüm kadar yer topladım 2 tona yakın biber hasat ettim. Toplamda 6 dönüm ekim yaptım. Hasat bereketli gidiyor, satışını 22 TL’den anlaştık. Sıcakta biber de yanıyor, biz de yanıyoruz, elimiz de yanıyor. Yüzümüze sürünce zehir gibi geliyor” dedi.
Galeriler
Aknenin kökenleri! Genetik mi, çevresel etkenler mi?
Başkan Bozbey, minik Elisa için devreye girdi!
ASKON'da Emre Yıldız, yeniden başkan seçildi
Erman Toroğlu’ndan Bursaspor yorumu!
Bursaspor’un eski Başkanı Kani Şen'in kalbi heyecana dayanamadı!
Bursa’da ulaşımda yeni uygulama! "Gittiğin Kadar Öde" dönemi başlıyor
BUDO'da yeni tarife! Sefer saatleri değişti
Obruk oluşumu: Yer altındaki gizemli çöküntüler
Krampon: Futbolcuların ayakkabısı
Büyükşehir'den Karapürçek'e büyük yatırım!