Sivas'ın Hafik ilçesinde üretilen arı sütü, sağlığa birçok faydasıyla biliniyor ve 100 gramı yaklaşık 2 bin 500 liraya satılıyor.
Oluşturulma Tarihi: 1 Ağustos 2024, Perşembe 10:57
İHA
Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Pusat köyünde Türkiye'nin en büyük arı sütü üretim işletmesinde arı sütü üretimi yapan Hamza Çınar, ülkemizde yılda yaklaşık 1 ton üretilen arı sütünün dörtte birini üretiyor.
Arı sütü, baldan daha zor üretilmesine rağmen çok daha yüksek bir ekonomik değere sahip olmasıyla dikkat çekiyor.
Özellikle kanser tedavisinde iyileşme sürecini hızlandırması, kemoterapinin yan etkilerini azaltması ve kısırlık tedavisinde etkili olmasıyla biliniyor.
Bal arısının başındaki salgı bezlerinden elde edilen bu sıvı, hücre yenilenmesini hızlandırarak birçok hastalığa iyi geliyor.
Ayrıca şeker ve kolesterol dengesini sağlayarak kalp sağlığını koruyor.
Bu yıl kilogramı 25-30 bin TL arasında değişen arı sütünün değeri, üreticileri oldukça memnun ediyor.
Üretilen arı sütünün yaklaşık yüzde 30-40'ı iç pazarda tüketiliyor.
Kalan yüzde 70 ise yurt dışına ihraç ediliyor. Kovanlarda üç hücreden ancak 1 gram arı sütü elde edilebiliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
100 gramı 2 bin 500 lira!
Sivas'ın Hafik ilçesinde üretilen arı sütü, sağlığa birçok faydasıyla biliniyor ve 100 gramı yaklaşık 2 bin 500 liraya satılıyor.
Oluşturulma Tarihi: 1 Ağustos 2024, Perşembe 10:57
İHA
Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Pusat köyünde Türkiye'nin en büyük arı sütü üretim işletmesinde arı sütü üretimi yapan Hamza Çınar, ülkemizde yılda yaklaşık 1 ton üretilen arı sütünün dörtte birini üretiyor.
Arı sütü, baldan daha zor üretilmesine rağmen çok daha yüksek bir ekonomik değere sahip olmasıyla dikkat çekiyor.
Özellikle kanser tedavisinde iyileşme sürecini hızlandırması, kemoterapinin yan etkilerini azaltması ve kısırlık tedavisinde etkili olmasıyla biliniyor.
Bal arısının başındaki salgı bezlerinden elde edilen bu sıvı, hücre yenilenmesini hızlandırarak birçok hastalığa iyi geliyor.
Ayrıca şeker ve kolesterol dengesini sağlayarak kalp sağlığını koruyor.
Bu yıl kilogramı 25-30 bin TL arasında değişen arı sütünün değeri, üreticileri oldukça memnun ediyor.
Üretilen arı sütünün yaklaşık yüzde 30-40'ı iç pazarda tüketiliyor.
Kalan yüzde 70 ise yurt dışına ihraç ediliyor. Kovanlarda üç hücreden ancak 1 gram arı sütü elde edilebiliyor.
Galeriler
Geçici koruma altındaki Suriyelilerle ilgili gerçek dışı iddialara yanıt
Tatlıtuğ çifti Londra'dan yeni pozlarla takipçilerini büyüledi
Hazal Kaya: "yeniden taşınıyoruz"
Fahriye Evcen’den aile kareleri: “Maşallah” yorumları yağdı!
BUÜ ile BTÜ arasında ikinci ortak senato toplantısı
Bursa’da kaçak yapıyla mücadele! Yıkım gerçekleşti
Bursa’da yeşil sanayi zirvesi
Bursa'da şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi!
Bursa’da bozulan kaldırım tehlike yaratıyor! Vatandaş çözüm bekliyor
İnegöl'de ekiplerden sıkı denetim!