Ticaret Bakanı Bolat bildirdi: İhracatçılar için yeni kredi uygulaması!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat resmi sosyal medya hesabı X platformu üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, ihracatçılar için yeni kredi uygulaması ile ilgili detayları açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 21:33
Kaynak: Haber Merkezi
Ticaret Bakanı Bolat bildirdi: İhracatçılar için yeni kredi uygulaması!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, X platformundaki paylaşımında ihracatçılar için yeni kredi uygulamasının detaylarını açıkladı.

Bakan Bolat paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Ticaret Bakanlığı olarak ihracata yönelik uyguladığımız etkin destekler ve güçlü ticaret diplomasisi faaliyetlerimiz ile ihracatçılarımızın her daim yanındayız. Ayrıca ihracatçılarımızın finansmana kolay ulaşmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Merkez Bankamız ile güçlü bir koordinasyon içerisinde çalışıyoruz.
Daha önce 300 milyon TL olan reeskont kredilerinin günlük limiti Temmuz 2023'te günlük 1,5 milyar TL'ye, Eylül 2023'te ise ilk seviyeye göre 10 katı artışla 3 milyar TL'ye yükseltilmişti. Bugün ise Merkez Bankamız reeskont kredilerinin günlük limitini 4 milyar TL'ye yükseltmiştir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası'na ihracatçılar ailesi adına teşekkür ediyorum. Devletimizin bütün ilgili kurum ve kuruluşları ile koordinasyon içinde ihracatımızı artırmak üzere yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda amacımız "Türkiye Yüzyılını aynı zamanda İhracat Yüzyılı" haline getirerek halkımızın gelirini ve refah seviyesini sürdürülebilir bir şekilde artırmaktır."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.