Kuru kayısı alım fiyatları açıklandı!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kuru kayısı alım fiyatları açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
Kuru kayısı alım fiyatları açıklandı!

Türkiye'nin önemli ihraç ürünlerinden biri olan kuru kayısının üretici lehine desteklenmesi amacıyla TMO tarafından yeni alım politikaları duyuruldu. TMO, piyasadaki istikrarı sağlamak ve üreticilerin sağlıklı depo ihtiyaçlarını karşılamak için kuru kayısı alımları yapacağını açıkladı. Alım fiyatları 29 Ağustos 2024 tarihinde Bakanlık tarafından belirlenmiş olup, detaylı fiyat tablosu duyuru ekinde yer almaktadır.

Kuru kayısı alımlarıyla ilgili önemli bilgiler şu şekilde:

  • TMO’nun iştiraki olan TMO-TOBB LİDAŞ firması tarafından işletilen Türkiye'nin ilk kuru kayısı lisanslı deposu, modern altyapısı ile 2020 yılından bu yana hizmet vermektedir.
  • Kuru kayısı alımları, 3 Eylül 2024 tarihinden itibaren Malatya'daki TMO-TOBB lisanslı depo (1. Organize Sanayi Bölgesi 13. Cd. No:3 Yeşilyurt/Malatya) üzerinden Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak yapılacaktır.
  • Sadece 2024 yılı mahsulü kuru kayısılar satın alınacak; eski yıl mahsulü ve ithal ürünler alım kapsamına alınmayacaktır.
  • Kükürtlenmiş ve kükürtlenmemiş kuru kayısılar alınacak, organik veya endüstriyel gibi diğer türdeki kuru kayısılara alım yapılmayacaktır.
  • TMO, alımlarını randevulu sistemle gerçekleştirecek, böylece üreticilerin alım yerlerinde uzun süre beklemeleri engellenecektir. Randevular, TMO'nun randevu sistemi veya e-Devlet üzerinden alınabilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.