Kars Digor'da 270 dekarlık alanda kavun ve karpuz ekiminin yapıldığı öğrenildi. Kars Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, 'Kavun ve karpuz çeşitlerinin bölgemizde yaygınlaştırılması için çalışmalara devam edilmesi gerekiyor.' dedi.
Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 09:03
Kaynak:
İHA
Kars Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, beraberindeki Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi ile birlikte ilçeye bağlı Aşağıbaşköy köyünde kavun ve karpuz üretimi yapan üretici Abdullah Adıman'ın kavun ve karpuz ekimi yaptığı alanda bir takım incelemelerde bulundu.
Üretici Abdullah Adıman'ın 270 dekar alanda kavun ve 30 dekar alanda karpuz üretimi yaparak üreticilere örnek olduğuna dikkat çeken Aydın, “Toprak ve iklim yapısı itibari ile üretimin oldukça verimli, bölgeye adaptasyonun iyi olduğu gördük. Kavun ve karpuz çeşitlerinin bölgemizde yaygınlaştırılması için çalışmalara devam edilmesi gerekiyor” dedi.
Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, üretici Abdullah Adıman'ı göstermiş olduğu üretim azmi ve çabası için tebrik ederek, bereketli bir sezon diledi.
Öte yandan Kars'ta açık alanda yeni bir ürün çeşidi daha üretilirken, kavun ve karpuz ekiminin geliştirilmesi için çalışma yapılacağı öğrenildi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kars'ta kavun ve karpuz ekimi yaygınlaştırılacak
Kars Digor'da 270 dekarlık alanda kavun ve karpuz ekiminin yapıldığı öğrenildi. Kars Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, 'Kavun ve karpuz çeşitlerinin bölgemizde yaygınlaştırılması için çalışmalara devam edilmesi gerekiyor.' dedi.
Kars Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, beraberindeki Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi ile birlikte ilçeye bağlı Aşağıbaşköy köyünde kavun ve karpuz üretimi yapan üretici Abdullah Adıman'ın kavun ve karpuz ekimi yaptığı alanda bir takım incelemelerde bulundu.
Üretici Abdullah Adıman'ın 270 dekar alanda kavun ve 30 dekar alanda karpuz üretimi yaparak üreticilere örnek olduğuna dikkat çeken Aydın, “Toprak ve iklim yapısı itibari ile üretimin oldukça verimli, bölgeye adaptasyonun iyi olduğu gördük. Kavun ve karpuz çeşitlerinin bölgemizde yaygınlaştırılması için çalışmalara devam edilmesi gerekiyor” dedi.
Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, üretici Abdullah Adıman'ı göstermiş olduğu üretim azmi ve çabası için tebrik ederek, bereketli bir sezon diledi.
Öte yandan Kars'ta açık alanda yeni bir ürün çeşidi daha üretilirken, kavun ve karpuz ekiminin geliştirilmesi için çalışma yapılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA
Son Haberler
Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararını açıkladı
Bursa’da lodos halı sahanın direklerini devirdi
Bursa'da hayat durma noktasına geldi: Lodostan esnaflar da etkilendi!