İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine müjde! 40 dakika ders süresini unutturan karar!

Ders sürelerinin kısalmasıyla ilgili düzenlemeler yapılmaya devam ediliyor. Yapılan düzenleme kapsamında eğitim camiasında fırtına yaratılacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine müjde! 40 dakika ders süresini unutturan karar!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Bildiğiniz gibi uzun zamandır eğitim saatiyle ilgili düzenleme yapılacağı düşünülmekte. Sessiz sedasız konuşulan bu sistem eğitim camiasında bir etki yaratacak. 

Milli Eğitim Bakanı tarafından zaman zaman okullar ziyaret edildi. Yapılan bu ziyaretlerde hem öğretmenler hem öğrenciler bir araya gelindi. Hal böyle olunca da haftalık ders saatlerinin düzenlemesiyle ilgili görüşmeler yapılıyor. Özellikle 40 dakikalık ders sürelerinin daha kısa hale getirilmesiyle ilgili yaz tatillerinin kısalıp eğitim süresinin artmasıyla ilgili açıklama yapılmadı. Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklama kapsamında;

Derslerde sayımız oldukça fazla. Öğretmenler de haftalık ders saatlerimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca da öğrencilerin kazanımlarıyla ilgili çalışmalar devam etse de istediğimiz gibi olmamakta denildi. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.