Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

Eylül ayı evde bakım maaşlarının yattığı iller, sorgulanmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, engelli ve bakıma muhtaç kişiler için sağlanan sosyal destek ödemeleri, her ay belirli tarihlerde il il yapılmaya devam ediyor. Peki, evde bakım maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 07:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 07:36
Kaynak: Haber Merkezi
Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine sunulan evde bakım maaşlarının Eylül ayı ödemeleri merak konusu oldu. Vatandaşlar, bu ay maaşların hangi illere yatırıldığını ve yardım ödemelerinin tutarını öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor. Bakanlık tarafından sağlanan güncel liste ve ödeme detaylarının yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Eylül Ayı Evde Bakım Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Eylül ayı evde bakım maaşlarının ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında il il yatırılıyor. Maaşların durumu, Türkiye.gov.tr üzerinden sorgulanabilir.

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, bakiye takibi yapmak için SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla, cep telefonlarından "BAKIYE" yazıp 4747'ye SMS göndererek bakiye bilgilerini öğrenebilirler. SMS gönderimi için operatör tarafından 1 SMS ücreti alınacaktır.

e-Devlet Üzerinden Evde Bakım Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası üzerinden evde bakım maaşları kolayca sorgulanabilir. Kayıtlı vatandaşlar, sistemdeki şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla bu sorgulamayı gerçekleştirebilirler. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği, e-Devlet portalında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında yer almaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.