YKS ek tercih kılavuzu: YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak soruları arama motorlarında hız kazandı. Yapılan araştırmaların ardından, "YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak?" sorularına yanıt bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 07:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
YKS ek tercih kılavuzu: YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak ek yerleştirme işlemlerinin ÖSYM tarafından gerçekleştirileceği duyuruldu.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI BAŞLADI MI? 

Adaylar, ek yerleştirme tercihlerini 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında yapabilecekler. Tercih işlemleri, 6 Eylül 2024 tarihinde saat 14.30’da başlayacak ve 11 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Tercih yapmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla T.C. kimlik numarası ve şifresiyle işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Ek yerleştirme süreci hakkında detaylı bilgi sağlayacak olan 2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu, ÖSYM'nin internet adresinde yayımlanacak. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları önemle tavsiye ediliyor.

Ek yerleştirme işlemleri, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2024-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

Adayların, ek yerleştirme süreciyle ilgili en güncel bilgilere ve kılavuzlara ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşabilecekleri belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.