YKS 2024 tercihleri başladı mı, kaç gün sürecek?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla heyecan doruk noktasına ulaşırken, adaylar merakla YKS 2024 tercih sürecini bekliyor. Peki, YKS 2024 tercihleri ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? İşte YKS tercihleri...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 07:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 07:28
Kaynak: Haber Merkezi
YKS 2024 tercihleri başladı mı, kaç gün sürecek?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu yayımladı. Adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içerisinde ÖSYM'nin internet sitesinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'nin yapacağı duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Peki, YKS 2024 tercihleri ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek?

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2024-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na göre, tercih süresi, 25 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında.

YKS TERCİHİ NASIL YAPILIR? 

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla heyecan doruk noktasına ulaşırken, tercih süreci ile ilgili önemli bilgiler de paylaşıldı. Adaylar, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na sadece ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden elektronik ortamda erişebileceklerdir.

KILAVUZ NASIL ALINIR?

  • Kılavuz dağıtımı veya satışı yapılmayacaktır.
  • Adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin AİS (Aday İşlemleri Sistemi) platformuna https://ais.osym.gov.tr/ adresinden giriş yaparak kılavuza ücretsiz olarak erişebileceklerdir.

TERCİHLER NASIL YAPILIR?

Tercihler sadece elektronik ortamda ÖSYM'nin AİS platformu üzerinden yapılacaktır.Adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra tercih listelerini oluşturabilecek ve internet üzerinden elektronik ortamda gönderebileceklerdir.Posta, faks, elektronik posta vb. gibi başka herhangi bir yöntemle tercih bildiriminde bulunulamayacaktır.ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen tercih listeleri işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.Geçerli tercihler yalnızca elektronik ortamda yapılan tercihlerdir.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:

Tercih listesi oluşturmadan önce Kılavuzu dikkatlice okuyunuz.

Tercih yaparken ilgi alanlarınızı, yeteneklerinizi ve puanınızı göz önünde bulundurunuz.

Tercihlerinizi kesinleştirmeden önce birden fazla kez kontrol ediniz.

Tercihlerinizi internet üzerinden elektronik ortamda gönderdikten sonra onaylamayı unutmayınız.

Tercihlerinizle ilgili herhangi bir sorunuz olursa ÖSYM'nin iletişim kanallarını kullanmaktan çekinmeyiniz.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN,HANGİ TARİHTE? 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt hakkı kazanan adaylar, belirtilen tarihler içerisinde ilgili üniversitelere başvurarak kayıt için gerekli belgeleri tamamlamaları gerekmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.