Hava Durumu

Yeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil kimdir? Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil hangi görevlerde bulundu?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ile ilgili arama motorları üzerinden araştırma yapılıyor. Yapılan araştırmanın ardından, "Yeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil kimdir?" sorusuna yanıt bulundu. Peki, Yeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil kimdir? Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
Yeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil kimdir? Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil hangi görevlerde bulundu?

16 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete kararları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararları arasında, bazı üniversitelerin rektör atamaları da yer aldı.  Karara göre, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı. Peki, Yeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil kimdir? Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil hangi görevlerde bulundu? İşte Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil'in hayatı ve biyografisi...

PROF. DR. AHMET YOZGATLIGİL KİMDİR?

1975 yılında doğan Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, lisans ve lisansüstü eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makina Mühendisliği bölümünde tamamladı. 2005 yılında ABD’de Drexel Üniversitesi’nde enerji alanında doktorasını yaptı. Amerika'da University of Maryland'de öğretim üyesi olarak görev aldı ve National Institute of Standards and Technology (NIST) araştırmacısı olarak çalıştı.

2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'ne öğretim üyesi olarak katılan Yozgatlıgil, 2014’te doçent ve 2019’da profesör unvanını aldı. Ayrıca, Amerika'da NASA Glenn Research Center, NIST ve Argonne National Laboratory, Japonya'da Japan Microgravity Center (JAMIC) ve Fransa'da CNRS'te motor teknolojileri ve yanma üzerine misafir araştırmacı olarak görev yaptı.

2016-2020 yılları arasında ODTÜ’de araştırma, inovasyon ve uluslararasılaşma alanlarından sorumlu Rektör Yardımcılığı ve ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerinde bulunan Yozgatlıgil, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nde (İBG) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve merkez müdürlüğü, ODTÜ MEMS Merkezi’nde ve TÜBİTAK UZAY’da yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Nisan 2020’den beri TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Yozgatlıgil, Kasım 2021'den itibaren TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkez Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, Brüksel merkezli 47 üye ülkeye sahip EUREKA ağının başkanlığını da üstlenmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’in birçok araştırma ve bilimsel yayını bulunmaktadır.

22 Haziran 2023 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atanan Yozgatlıgil, 16 Ağustos 2024’te ODTÜ Rektörü olarak yeni görevine atanmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.