Üniversiteler ne zaman açılacak?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler üniversitelerin ne zaman açılacağını merak ederek araştırma yapıyor. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
Üniversiteler ne zaman açılacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, "Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite kayıtları nasıl yapılır?" sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte detaylar... 

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, toplam 1 milyon 21 bin 986 kontenjanın 987 bin 388’ine yerleştirme yapıldı. Devlet üniversitelerinde örgün yükseköğretim programlarına tahsis edilen 598 bin 709 genel kontenjanın 591 bin 257’si doldu.

Yerleştirme verilerine göre, kadın adaylar erkek adaylara kıyasla daha yüksek bir temsil oranı gösterdi. Yerleştirme puanı hesaplanan kadın aday sayısı 1 milyon 462 bin 782 iken, erkek aday sayısı 1 milyon 292 bin 519 olarak kaydedildi. Yerleştirmeye başvuranlar arasında ise 886 bin 885 kadın ve 783 bin 320 erkek aday yer aldı. Sonuç olarak, yerleşen aday sayılarında da kadınların oransal üstünlüğü sürdü; 542 bin 589 kadın aday bir programa yerleşirken, erkek adaylar arasında bu sayı 444 bin 799 oldu. Üniversitelere yerleşen kadın öğrencilerin oranı toplam yerleşenlerin yüzde 55'ini oluştururken, erkek adaylar yüzde 45'lik bir paya sahip oldu.

YKS SONUÇLARINA GÖRE KAYIT SÜRECİ BAŞLIYOR

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bir üniversite bölümüne yerleşen adaylar için kayıt süreci başlıyor. Adaylar, kayıtlarını 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapabilecekler. Elektronik kayıtlar (online) ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Üniversite kayıtları, adaylar için iki ana yöntemle yapılabilir: E-Devlet üzerinden veya üniversitelerin belirlediği kayıt merkezlerinde. Adayların, kayıt işlemini gerçekleştirmek için gerekli belgeleri hazırlamaları ve belirtilen tarihlerde başvuruda bulunmaları önemlidir.

E-Devlet üzerinden kayıt işlemi tamamlayan adaylar için, genellikle kayıt belgelerini fiziki olarak üniversiteye teslim etmeleri gerekmeyebilir. Ancak, üniversitelerin belirlediği özel prosedürler veya ek belgeler olabilir, bu nedenle adayların üniversitelerinin kayıt yönergelerini dikkatlice takip etmeleri önemlidir.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerde ilk derslerin işlenme tarihi, her üniversitenin akademik takvimine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Öğrencilerin, hangi tarihte derslerin başlayacağını öğrenmek için üniversitelerin resmi sayfalarından yayımlanan akademik takvimleri takip etmeleri gerekmektedir. Üniversiteler, akademik takvimlerini resmi web sitelerinde ilan edeceklerdir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.