TEV burs başvurusu nasıl yapılır?

Türk Eğitim Vakfı (TEV) üniversite eğitim bursu başvuruları başladı. Peki, TEV burs başvurusu ne zaman, şartları neler, nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
TEV burs başvurusu nasıl yapılır?

Türk Eğitim Vakfı (TEV), maddi desteğe ihtiyaç duyan ve başarılı üniversite öğrencilerine yönelik yükseköğrenim bursu başvurularını başlattı. Peki, TEV burs başvurusu ne zaman, şartları neler, nasıl yapılır?

TEV BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

2024 yılı için burs başvuruları 16 Eylül ile 11 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular, TEV'in resmi web sitesi olan www.tev.org.tr üzerinden online olarak yapılabilir. Ayrıca, başvurular 'Obigenç' isimli uygulama üzerinden de kabul edilecek. Bu uygulamayı App Store ve Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirerek kullanabilirsiniz. Başvuru sürecinde öğrencilerin gerekli belgeleri hazırlayarak sisteme yüklemeleri gerekiyor. Başvuru şartları ve detaylar web sitesinde yer almaktadır.

TEV BURSUNA KİMLER BAŞVURABİLİR?

TEV Eğitim (Yükseköğrenim) Bursu’ndan, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören T.C. uyruklu, 25 yaşını aşmamış, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, başka bir kamu veya özel kurumdan burs almayan (KYK Bursu dahil) öğrenciler faydalanabilir. Ayrıca, 2024-2025 öğretim yılı için Türkiye'deki devlet üniversitelerinde öğrenim gören KKTC uyruklu az sayıda öğrenciden de başvuru kabul edilecektir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.