Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruların alınmasının ardından, öğretmen adayları mülakat sonuçlarının açıklanmasını merakla bekliyor. Ön başvurular ve tercihler 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınırken, sözlü sınavlar 1 Temmuz’da başlamıştı.

DANIŞTAY KARARI BEKLENİYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat sonuçlarıyla ilgili olarak Danıştay kararını işaret etti. Bakan Tekin, “Öğretmen adaylarımızın KPSS ve mülakat puanları belli. Danıştay kararı bekleniyor. Biz yüzde 50-50 puan dağılımı istiyoruz,” dedi. Ayrıca, öğretmenlik mesleğinde mülakatın gerekliliğine vurgu yaptı ve “Özel okullar bile öğretmen alırken 8-10 mülakat yapıyor,” şeklinde konuştu.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Henüz sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Bakan Tekin, sonuçların açıklanacağına dair bir tarih vermedi ancak konuyla ilgili gelişmelerin takip edileceğini belirtti. Adaylar sonuçlar açıklandığında, e-Devlet üzerinden “Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Sonucu Sorgulama” ekranı aracılığıyla aldıkları puanları görüntüleyebilecekler. Sözlü sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacak.

Sonuçlar İçin Bekleyiş Devam Ediyor

MEB, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruları aldıktan sonra sözlü sınav sürecini Ağustos ayında tamamladı. Mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bilgiler beklenirken, öğretmen adaylarının sabırsızlığı artıyor. Bakan Tekin’in açıklamaları ışığında, sonuçların hukuka uygun bir şekilde değerlendirileceği ve adaletin sağlanacağı umudu taşıyan adaylar, gelişmeleri dikkatle izliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.