MEB'den 81 il valiliğine yazı!

Milli Eğitim Bakanlığı, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında hazırlanan yeni müfredatın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirledi. Bu kapsamda hazırlanan talimat, 81 il valiliğine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
MEB'den 81 il valiliğine yazı!

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında uygulamaya konulacak yeni müfredat ve süreçlerle ilgili detayları içeren resmi bir yazıyı 81 il valiliğine gönderdi.

Yazıda, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel ilkelerinin "2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne İlişkin İş ve İşlemler" genelgesiyle duyurulduğu belirtildi.

Genelge, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni ve öğretim programlarının planlama, öğrenme ortamlarının oluşturulması, öğrenme-öğretme sürecinin yürütülmesi ile ölçme ve değerlendirme uygulamalarına dair temel ilkeleri kapsadığını vurguladı. Eğitim süreçlerinin etkin ve verimli yürütülmesi için gerekli hususlara dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

Öğretmenlerin ders kitaplarını etkili bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla, kitapların öğretmen kılavuzlarını ve örtük yönergeleri içerecek şekilde yapılandırıldığı bildirildi. Öğretmenlere, bu materyalleri nasıl etkili bir şekilde kullanacakları konusunda bilgilendirme yapılacak.

Ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili gelişmelerin ve örneklerin duyurulduğu "tymm.meb.gov.tr" web sitesinin düzenli olarak takip edilmesi gerektiği belirtildi. Bu adres, modelin her yönüyle anlatıldığı ve güncel bilgiler sunulduğu bir kaynak olarak hizmet verecek.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ İÇİN YILLIK VE AYLIK PLANLAR HAZIRLANACAK

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, okul öncesi eğitim dahil olmak üzere yıllık ve aylık planların oluşturulacağı açıklandı. Bu planlar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni ve öğretim programlarına uygun şekilde hazırlanacak. Planlamalar, zümre öğretmenleriyle iş birliği içinde yapılacak ve eğitim süreçlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.