KPSS Ortaöğretim sonuçları nereden öğrenilir?

15 Eylül'de yapılan 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sonuçları açıklandı. Peki, KPSS Ortaöğretim sonuçları nereden öğrenilir?

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
KPSS Ortaöğretim sonuçları nereden öğrenilir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 15 Eylül'de gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim Sınavı'nın değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişim sağlayabilecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM CEVAP KAĞITLARI VE ADAY CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI

Sınavda adayların kullandığı cevap kağıtları ve bu kağıtların optik okuyucular tarafından değerlendirilen sonuçları, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden 10 gün süreyle erişime açıldı. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle bu sisteme giriş yaparak, “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdının görüntüsüne, işaretlemelerine ve doğru cevaplara ulaşabilecekler.

Ayrıca, adaylar cevap anahtarının yayımlandığı form üzerindeki soru numaralarına tıklayarak her soru için detaylı bilgi alabilecek. Bu bilgiler arasında, soru kökü, cevap seçenekleri ve adayın verdiği cevap yer alacak. Görüntülenen sayfada, adayların toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla birlikte ham puanları da gösteriliyor.

ÖSYM, bu uygulamanın adayları bilgilendirme amacı taşıdığını ve görüntülenen sayfanın resmi bir belge niteliği taşımadığını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.