Karabük Üniversitesi, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

Karabük Üniversitesi akademisyenleri "dünyanın en etkili bilim insanları" listesinde yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
Karabük Üniversitesi, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Karabük Üniversitesi'nden önemli bir başarı elde edildi. “Yıllık Etki” kategorisinde 12 akademisyen ve “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde 6 akademisyen yer aldı. Hollanda merkezli Elsevier tarafından yayımlanan liste, kariyer boyu ve yıllık etki olmak üzere iki ana kategoriye ayrılıyor.

Liste, 22 anabilim dalı ve 174 alt bilim dalından dünya genelindeki bilim insanlarını içeriyor. Hazırlanmasında nitelikli yayın sayısı, dergi etkisi, patent sayısı, atıf sayısı, h-indeks, makale sayısı ve daha birçok uluslararası ölçüt kullanıldı.

“Yıllık Etki” kategorisinde Karabük Üniversitesi'nden şu akademisyenler yer aldı: Prof. Dr. Engin Gedik, Prof. Dr. İlhan Ceylan, Prof. Dr. İsmail Esen, Prof. Dr. Kubilay Tekin, Prof. Dr. Mustafa Günay, Prof. Dr. Selhan Karagöz, Doç. Dr. Fatih Aydın, Doç. Dr. Mehmet Erdi Korkmaz, Doç. Dr. Muhammet Emre Turan, Doç. Dr. Okan Ünal, Doç. Dr. Samet Uslu ve Doç. Dr. Satiye Korkmaz.

“Kariyer Boyu Etki” kategorisinde ise Prof. Dr. İlhan Ceylan, Prof. Dr. İsmail Esen, Prof. Dr. Kubilay Tekin, Prof. Dr. Nizamettin Kahraman, Prof. Dr. Selhan Karagöz ve Doç. Dr. Okan Ünal listeye girmeyi başardı. Bu başarı, Karabük Üniversitesi'nin uluslararası bilim camiasındaki yerini pekiştiriyor.

Karabük Üniversitesi, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Bursa Hayat Gazetesi -2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.