Hava Durumu

Fatma Kaplan Hürriyet kimdir, neden adaylıktan çekildi?

Gizemli bir figür olarak tanınan Fatma Kaplan Hürriyet, son zamanlarda pek çok kişinin merak ettiği bir isim haline geldi. Ancak kimdir ve neden çekildiği hakkında net bir bilgiye sahip olmak pek mümkün değil. Fatma Kaplan Hürriyet'in yaşamı ve kariyeri, birçok soru işaretiyle dolu. Kimi kaynaklar onu etkileyici bir iş kadını olarak tanımlarken, kimileri ise onun gizemli dünyasına dikkat çekiyor. Peki, gerçekten kimdir Fatma Kaplan Hürriyet? Neden çekildiği ise merak edilen başka bir soru...

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
Fatma Kaplan Hürriyet kimdir, neden adaylıktan çekildi?

Son dönemlerde adı sıkça duyulan ancak hakkında pek az bilgi bulunan isimlerden biri Fatma Kaplan Hürriyet. Kimdir, ne iş yapar ve neden çekildiği gibi temel soruların yanıtları oldukça bulanık. Kimi kaynaklar onu iş dünyasının yükselen yıldızlarından biri olarak lanse ederken, bazıları ise çekilme nedeninin ardındaki gerçek sebepleri araştırıyor. Fatma Kaplan Hürriyet'in siyaset dünyası ve çekilişi ile ilgili tüm detaylar merak edenleri bekliyor.

FATMA KAPLAN HÜRRİYET NEDEN ÇEKİLDİ?

2024 Yerel Seçimleri başvurusunun son gününde, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Kocaeli'nde yaşanan kriz büyük dikkat çekiyor. Özgürkocaeli'den Yavuz Solmaz'ın haberine göre, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, meclis üyesi listesine istediği isimlerin yazılmaması üzerine 'adaylıktan çekilirim' resti çekti.

Fatma Kaplan Hürriyet kimdir? -Bursa Hayat Gazetesi -2

Hürriyet'in aldığı bu rest sonrasında parti yönetimi, istediği şekilde listeyi hazırlama imkanı tanıdı. Ancak Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan'ın görevden alınmasını talep etti. Ercan'ın görevden alınmaması durumunda ise Hürriyet, "Ercan varsa ben yokum" diyerek adaylıktan çekileceğini açıkladı.

Yaşanan bu gergin sürecin ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in adaylıktan resmen çekildiği öğrenildi. Hürriyet, adaylıktan çekildiğine dair resmi evrakı CHP İzmit İlçe Başkanlığı'na gönderdi. Bu gelişmelerle birlikte CHP'de Kocaeli'de yaşanan kriz daha da derinleşmiş görünüyor.

FATMA KAPLAN HÜRRİYET KİMDİR?

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Türk siyasetinin önemli figürlerinden biri olarak öne çıkıyor. 20 Mart 1982 tarihinde Çerkezköy, Tekirdağ'da doğan Hürriyet, siyasi arenadaki başarılı kariyeriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Hürriyet, siyasete atılımını 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşen milletvekili genel seçimleriyle yapmıştır.

CHP çatısı altında Kocaeli milletvekili olarak TBMM'ye giriş yapan Hürriyet, 25. dönemde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda görev almıştır. 1 Kasım 2015 seçimlerinde de Kocaeli milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilerek siyasi kariyerine devam etmiştir. 26. dönemde TBMM Başkanlık Divanı Katip üyeliği ve Anayasa Komisyonu'nda yer alarak önemli görevler üstlenmiştir.

Fatma Kaplan Hürriyet kimdir? -Bursa Hayat Gazetesi -3

Hürriyet'in siyasi yaşamında dikkat çeken bir dönüm noktası 24 Haziran seçimleri öncesinde yaşanmıştır. 14 CHP'li milletvekiliyle İYİ Parti'ye geçmiş ancak daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri dönmüştür. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli'den birinci sıradan aday gösterilen Hürriyet, üçüncü dönemde de TBMM'ye girmiştir ve 27. dönemde de TBMM Başkanlık Divanı Katip üyeliği görevine devam etmiştir.

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde İzmit Belediye Başkanlığı için Millet İttifakı'nın adayı olarak seçimlere katılan Hürriyet, rakibi Cumhur İttifakı'nın adayı Sibel Gönül'e karşı zafer kazanarak İzmit belediye başkanı olmuştur. %49,92 oy oranıyla seçilen Hürriyet, 15 Nisan 2019 tarihinde görevine başlamış ve İzmit'in belediye başkanı olarak hizmet etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.