DGS sonuçları açıklandı mı? Gözler ÖSYM'de...

30 Haziran'da uygulanan DGS ile ilgili arama motorlarında araştırma yapılıyor. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
DGS sonuçları açıklandı mı? Gözler ÖSYM'de...

2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen öğrenciler için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 30 Haziran 2024 tarihinde yapılmıştı. Şimdi adaylar, ÖSYM tarafından açıklanacak 2024 DGS sınav sonuçlarını bekliyor. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM DGS sonuç sorgulama ekranı hakkında detaylar.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. 2024 DGS sonuçları, 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile erişebilecekler.

DGS SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN SORGULANIR?

Adaylar, ÖSYM’nin sonuç sorgulama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden DGS sonuçlarını sorgulayabilirler.

2024 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından belirlenecek tarihte başlayacak. Tercih döneminin ne zaman başlayacağı, sonuçların açıklanmasının ardından duyurulacak. Adaylar, tercih tarihleri ve diğer detaylar için ÖSYM'nin resmi internet sitesini takip edebilirler.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.