Hava Durumu

AÖF yaz okulu kayıtları nasıl yapılır?

AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? sorularına yanıt aranıyor. Arama motorları üzerinden yapılan araştırmanın ardından, "AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır?" sorularına yanıt bulundu. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
AÖF yaz okulu kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), yaz okulu kayıtları için merak edilen tarihleri açıkladı. Bu sayede, eksik derslerini tamamlamak veya başarısız oldukları dersleri tekrar almak isteyen öğrenciler, AÖF yaz okulu imkanından faydalanabilecekler.

Heyecanla beklenen AÖF Yaz Okulu'na kayıtlar başladı.1 Temmuz Pazartesi günü açılan kayıtlar 5 Temmuz Cuma günü sona erecek. Bu tarihler arasında Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden veya AÖF mobil uygulaması üzerinden başvurularınızı tamamlayabilirsiniz.

UNUTMAYIN:

  • Geçmiş dönemlerde FF harf notu almış olduğunuz veya daha önce almadığınız dersleri seçebilirsiniz.
  • GNO'nuzu 2,00'a yükseltmek için CD, DC ve DD harf notlu derslerinizi de seçebilirsiniz.
  • Ders seçiminizi 5 Temmuz 2024 tarihi saat 22:00'ye kadar yapabilirsiniz.

AÖF YAZ OKULU SINAV TARİHİ:

Açıköğretim akademik takvimine göre, 2023-2024 Öğretim Yılı Yaz Okulu Sınavı 17 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak. Sınav tarihi yaklaştıkça güncel duyuruları takip etmeyi unutmayın.

AÖF

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 1982 yılında kurulmuş olan ve Türkiye'nin en büyük yükseköğretim kurumlarından biridir. Uzaktan eğitim sistemi ile milyonlarca öğrenciye eğitim imkanı sunan AÖF, her geçen yıl daha da popüler hale gelmektedir.

AÖF'de 100'den fazla bölüm ve programda eğitim verilmektedir. Bu programlar arasında lisans, ön lisans ve yüksek lisans programları yer almaktadır. AÖF'de eğitim almak isteyenler, lise diplomasına sahip olmaları veya dengi bir belgeye sahip olmaları gerekmektedir.

AÖF'de eğitim almak için öncelikle öğrenci olmak gerekmektedir. Öğrenci olmak için AÖF'nin web sitesi üzerinden veya başvuru merkezleri aracılığıyla başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular kabul edildikten sonra öğrenciler ders seçimi yapabilir ve eğitime başlayabilirler.

AÖF'de eğitim sistemi modüler şekildedir. Her modül bir ders veya bir dersin bir bölümünü kapsamaktadır. Öğrenciler her modül için bir sınav vermek zorundadır. Sınavlar yılda iki kez, bahar ve güz dönemlerinde yapılmaktadır.

AÖF'den mezun olmak için öğrencilerin tüm dersleri başarıyla tamamlamaları ve gerekli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. AÖF'den mezun olanlara lisans, ön lisans veya yüksek lisans diploması verilmektedir.

AÖF'nin bazı avantajları şunlardır:

  • Uzaktan eğitim sistemi ile her yerden eğitim alınabilir.
  • Çeşitli bölüm ve programlar mevcuttur.
  • Eğitim ücretleri diğer üniversitelere kıyasla daha düşüktür.
  • Sınav tarihleri öğrenciler tarafından seçilebilir.
  • Kendi hızınızda eğitim alabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.