2024-TUS ve 2024-STS Tıp Doktorluğu Sınavı: Cevap kağıtları erişime açıldı

ÖSYM, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuç ekranını 12 Eylül Perşembe günü saat 11.00 itibarıyla erişime sundu. Adaylar, sonuçlarına bu saatten itibaren çevrimiçi olarak ulaşabilecekler.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
2024-TUS ve 2024-STS Tıp Doktorluğu Sınavı: Cevap kağıtları erişime açıldı

ÖSYM, 18 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 2. Dönem) ve 2024 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) adaylarına yönelik önemli bir duyuru yaptı.

ÖSYM, adayların cevap kâğıtlarının görüntülerini, işaretlemelerinin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen sonuçları ve soruların doğru cevaplarını 12 Eylül 2024 tarihinde saat 11.15 itibarıyla erişime açtı. Bu bilgilere https://ais.osym.gov.tr adresinden 10 gün süreyle ulaşılabilecek.

Adaylar, T.C. kimlik numarası ve şifresi ile ÖSYM’nin belirtilen adresine giriş yaparak, “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranından sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini ve optik okuyucularla elde edilen cevaplarını görebilecekler. Ayrıca, adaylar her bir soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini, doğru cevabı ve kendi verdikleri cevabı da görüntüleyebilecekler. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde yer alacak. İlgili sayfada, testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile ham puanlar da gösterilecektir.

Bu uygulama, adayları bilgilendirme amacı taşımaktadır ve görüntülenen sayfa belge niteliği taşımamaktadır. Tüm değerlendirmeler, ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgilere göre yapılacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.