2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) ne zaman açıklanacağına dair gözler ÖSYM'ye çevrildi. Peki, 2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte DGS ile ilgili detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu arama motorlarında hız kazandı. Yapılan araştırmanın ardından, "2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt bulundu. Peki, 2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte DGS ile ilgili detaylar..

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) kesin açıklanma tarihi ile ilgili resmi bir duyuru yapılmadı. Ancak, DGS sonuçlarının Eylül ayı başında açıklanması bekleniyor.

DGS SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL ÖĞRENİLİR?

DGS sınav sonuçları, adaylar tarafından T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuç sorgulama sitesi veya mobil uygulamalar üzerinden öğrenilebilir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek, bu nedenle sonuçlar yalnızca çevrimiçi platformlardan erişilebilecek.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, yerleştirme işlemleri için tercih döneminin tarihi duyurulacak. Tercih süreci ile ilgili detaylı bilgi, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallara göre şekillenecek. Adayların, tercihlerini yapmadan önce kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve yayımlanan tablolardan yararlanmaları önemle tavsiye ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.