Trump açıklamıştı: J.D Vance kimdir?

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın başkan yardımcısı adayı olarak açıkladığı Cumhuriyetçi Senatör James David Vance hakkında arama motorları üzerinden araştırma yapılıyor. Peki, J.D Vance kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
Trump açıklamıştı: J.D Vance kimdir?

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump, başkan yardımcısı adayının Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance olduğunu açıklamasının ardından arama motorları üzerinden araştırma yapılmaya başlandı. Yapılan araştırmanın ardından, Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance’nin biyografisi merak edildi. Peki, Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance kimdir? İşte detaylar…

JAMES DAVİD VANCE KİMDİR?

James Donald Bowman, Amerikalı yazar, risk sermayedarı, siyasetçi, avukat ve Birleşik Devletler Deniz Kuvvetleri gazisi olarak tanınmaktadır. 2 Ağustos 1984 tarihinde doğan Vance, 2023 yılından bu yana Ohio'dan en genç Birleşik Devletler Senatörü olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda Cumhuriyetçi Parti üyesidir. 2024 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcısı adayı olarak gösterilmiştir.

Middletown, Ohio'da büyüyen Vance, lise eğitimini tamamladıktan sonra 2003-2007 yılları arasında savaş muhabiri olarak altı ay boyunca Irak'ta görev yapmıştır. Daha sonra Ohio Eyalet Üniversitesi'ne devam etmiş ve 2009 yılında buradan mezun olmuştur. Hukuk eğitimini ise Yale Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak 2013 yılında mezun olmuştur.

Vance'in 2016 tarihli anı kitabı "Hillbilly Elegy", New York Times'ın en çok satanlar listesine girmiş ve 2020 yılında aynı adlı bir sinema filmine dönüştürülmüştür. Kitap, Rust Belt bölgesindeki çocukluğunu, yoksulluğu, uyuşturucu bağımlılığını ve Apalaş kültürünü anlatmaktadır. Kitap, 2016 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri sırasında büyük ilgi görmüştür.

Vance, 2022 yılında yapılan Ohio'daki Birleşik Devletler Senatosu seçimlerinde Demokrat aday Tim Ryan'ı yenerek senatörlük görevine başlamıştır. Başlangıçta 2016 seçimlerinde Donald Trump'ın adaylığına karşı çıkan Vance, sonraki dönemlerde Trump'ı desteklemiştir ve Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi'nde 2024 yılında başkan yardımcısı adayı olarak gösterilmiştir.

Senato'da görev yaptığı süre boyunca Vance, yeni-gerici ve ulusal muhafazakâr olarak tanımlanmıştır. Sosyal konularda muhafazakâr görüşlere sahip olan Vance, kürtaja ve eşcinsel evliliğe karşı olduğunu açıklamıştır. Ekonomik politikalarda ise ana akım Cumhuriyetçi ekonomik düşüncesinden farklılıklar göstermektedir; vergiler, asgari ücret, sendikalaşma, gümrük tarifeleri ve antitröst politikaları konularında özgün yaklaşımları bulunmaktadır. Ayrıca, Ukrayna'ya Amerikan askeri yardımına karşı çıkmaktadır.

James Donald Bowman (J. D. Vance), siyasi ve dini görüşleri üzerinde Curtis Yarvin, Rod Dreher ve Patrick Deneen gibi figürlerin etkisi altında olduğunu belirtmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.