Hava Durumu

Avusturya'da sel: Çok sayıda bina hasar gördü!

Avusturya'da şiddetli yağışlar sele yola açtı. Ülkede, sel sularına kapılan araçlar sürüklenirken, çok sayıda bina da hasar gördü.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2024 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2024 22:35
Kaynak: İHA
Avusturya'da sel: Çok sayıda bina hasar gördü!

Avusturya'nın güneyindeki Styria eyaletinde dün etkili olan şiddetli yağışlar sele neden oldu. Eyalette büyük hasara yol açan sel nedeniyle bugün gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerini de etkiledi. Seçimler için hazırlanan birçok oy kullanma noktası sel nedeniyle erişilemez hale geldi.

Eyalete bağlı Hartberg-Fürstenfeld bölgesinde çok sayıda oy kullanma noktası farklı bölgelere taşındı. Yapılan değişiklikler, yerel yöneticiler tarafından sosyal medya üzerinde duyuruldu.



EKİPLERDEN 800 KURTARMA OPERASYONU

Sel sularına kapılan araçlar sürüklenirken, çok sayıda bina da hasar gördü. İtfaiye ekipleri, sadece eyaletin başkenti Graz ve çevresinde 800 kurtarma operasyonu gerçekleştirildiğini, en az 50 kişinin ise hayati tehlikeden kurtarıldığını belirtti. Graz yakınlarındaki otoyol, yağmur sularının taşıdığı çamur ve enkaz nedeniyle kapandı. Şiddetli rüzgar çok sayıda ağacın devrilmesine ve trafiğin durmasına neden oldu.

Eyalette bugün de devam eden yağışlar nedeniyle bölgede itfaiye birimleri alarm durumunda bulunuyor.
 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.