2024 ABD seçimleri ne zaman yapılacak? ABD Başkan adayları kimler?

Ekonomiden küresel gelişmelere dünyada birçok olayı etkileyen ABD başkanlık seçimleri için geri sayım başladı. 2024 yılında gerçekleştirilecek ABD Başkanlık seçimlerinde kimlerin aday olduğu ve seçimlerin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. İşte ABD başkanlık seçimi hakkında ayrıntılar.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
2024 ABD seçimleri ne zaman yapılacak? ABD Başkan adayları kimler?

Dünyanın merakla takip ettiği 2024 ABD başkanlık seçimlerinde tarih yaklaşıyor. Biden’ın son dakika aldığı karar sonrası seçim rekabeti kızışırken seçimlerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Donald Trump 2020’de Biden’a karşı seçimi kaybettikten sonra ikinci kez başkan seçilmek için yeniden yarışacak. Peki ABD başkanlık seçimi ne zaman? ABD seçimleri hangi tarihte yapılacak? ABD başkan adayları kimler? İşte detaylar...

ABD SEÇİMLERİ NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık yarışı dünya genelinde merakla takip ediliyor. Son olarak mevcut başkan Joe Biden’ın yarıştan çekilmesiyle birlikte seçim yarışı iyice kızıştı. 2024 ABD başkanlık seçimleri 5 Kasım 2024 tarihinde yapılacak. Bu süreye kadar ABD’de yaşayanlar başkan ve başkan yardımcılarını dört yıllık bir dönem için seçmeye karar verecek. 2028’e kadar ülkeyi yönetecek başkanın seçilmesi ve başkanlık seçimlerine kadar olan zaman sürecinde adaylar belirlenmeye devam edecek. Eyaletler arası ön seçimler yapılarak partiler kongre düzenleyecek.

SEÇİM GÜNÜ NE ZAMAN?

ABD Başkanı’nı seçmek için 5 Kasım 2024’te sandık başına giderek oy kullanacak ve sonuçlar gece saatlerinde veya sonraki günlerde açıklanacak.

YEMİN TÖRENİ NE ZAMAN YAPILACAK?

5 Kasım 2024 günü gerçekleştirilecek seçimlerde başkanlık yarışını kazanan isim ve başkan yardımcısı 20 Ocak 2025 günü yemin ederek ABD Başkanı olarak görevine başlayacak.

ABD BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

2016 yılındaki seçimlerde yarışı kazanan ABD’nin eski Başkanı Donald Trump ve mevcut ABD Başkanı Joe Biden 12 Mar’ta sırayla Demoktrat Cumhuriyetçi gelegelerin çoğunluğunu yakaladı. Başkan adayı Trump’ın adaylığı geçtiğimiz 15 Temmuz’da onaylandı.

Ağustos ayında Amerika Birleşik Devletleri’ni yönetmeye aday başkanlar resmi olarak açıklanacak.

BİDEN ÇEKİLDİ YERİNE KAMALA HARRİS Mİ GELİYOR?

Seçime çok az bir zaman kala, çok sayıda kişi ve parti üyesi tarafından adaylıktan çekilmesi istenen ABD Başkanı Joe Biden son dakika yaptığı açıklamayla birlikte önümüzdeki seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Biden yarıştan çekilmesinin akabinde, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.

Harris, Demokrat Parti kongresinde delegelerin yeterli oyunu alırsa resmi aday olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.